Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb két magyar bringás csatlakozik Alberto Contador csapatához

MTI
Vas Balázs és Karl Ádám augusztus 1-től Alberto Contador országúti kerékpáros csapatában, a Kometa Cycling Teamben gyakornokként kap lehetőséget.
Karl Ádám, Vas Balázs és Ivan Basso (Fotó: Kometa Cycling Team) Karl Ádám, Vas Balázs és Ivan Basso (Fotó: Kometa Cycling Team)

A kontinentális bejegyzésű spanyol-olasz klub hétfői közleményében felidézte, a csapathoz júniusban első magyarként csatlakozott Dina Márton, aki második lett bemutatkozó versenyén, a Tour de Hongrie-n.

A 19 esztendős Karl Ádám télen már edzőtáborozott a Kometánál, és kiemelte: örül, hogy újabb szinten lehetőséget kap.

„Alig várom, hogy fejlődhessek, igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani a következő versenyeken” – idézte a kommüniké Karlt, aki a magyar körversenyen hatodik lett a Kazincbarcika-Tiszafüred félszakaszon.

A cyclocrossban (terepkerékpár) bajnoki címvédő, 18 éves Vas Balázs hangsúlyozta: fő célja, hogy mielőbb a csapat stabil tagja legyen.

A sportigazgató, kétszeres Giro d’Italia-győztes Ivan Basso úgy fogalmazott, további lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy még jobban bekapcsolódjanak a magyar kerékpársportba.

„Karl Ádám és Vas Balázs olyan kerékpárosok, akiket már egy ideje figyeltünk és úgy gondoljuk, hogy készen állnak egy ilyen megmérettetésre” – tette hozzá Basso.

A hírre reagálva a magyar szövetség elnöke, Princzinger Péter kiemelte, a csapattal és a névadó szponzorával folytatott együttműködésnek és a befektetett munkának van eredménye.

„A hazai kerékpársport egészséges működését jól példázza, hogy egyre több magyar bringás kap lehetőséget nagy nemzetközi csapatoknál. Ez egyúttal perspektíva is a fiatal generáció számára” – fejtette ki Princzinger Péter.

További tartalmak