Musorujsag
Élő Eredmények

Császár Gábor sérülése miatt kihagyhatja a januári Eb-t

Császár Gábor sérülése miatt kihagyhatja a januári Eb-t

M4 Sport/m4sport.hu
Bár nem megy igazán a Schaffhausennak, sérüléssel is bajlódik, mégis szeretne ott lenni az Eb-n, mert tetszik neki a kapitány stílusa.

A tavalyinál jóval gyengébb szezont produkál a svájci Schaffhausen kézilabdacsapata. Császár Gábor együttese kiesett a Bajnokok Ligájából és a svájci kupából, a bajnokságban is csak a negyedik helyen áll. A magyar válogatott irányító önkritikusan fogalmazott, elismerte, valami nem működik a csapatnál és személy szerint ő is szenved, elsősorban sérülés miatt.

„A bajnokikat is csak extra teljesítményekkel tudtuk megnyerni és erre hosszútávon nem lehet alapozni. Csapatszinten nem állunk jól” – mondta az M4 Sportnak adott interjújában. Azt sem titkolta, alighanem kés alá kell feküdnie porcproblémájával.

„Kisebb meniszkusz-problémával küzdök, és ha nem tudom elhúzni, akkor napokon belül meg kell műteni. Ezt azonban szeretném elkerülni, mert nagyon jó volt a válogatottal együtt lenni” – mondta a klasszis játékos, akinek még furcsa volt, hogy ő az egyik legidősebb a keretben és neki kell terelgetni a fiatalokat.

Amennyiben azonban elkerülhetetlen a műtét, úgy a januári horvátországi Európa-bajnokságot is ki kell hagynia. Ezt viszont nagyon nem szeretné, mert tetszik neki a kapitány stílusa, a skandináv-német stílusra épülő gyorsabb, sok futásos kézilabda.

„21 évesen szerződtem Dániába, és már akkor is tetszett ez a fajta játék, amikor sokkal szabadabb az átlövő játéka” – összegezte Császár, miért is szeretne ott lenni az Eb-n.

További tartalmak