Musorujsag
Élő Eredmények

A címvédő norvégok nagyon megverték az olimpiai bajnok oroszokat

A címvédő norvégok nagyon megverték az olimpiai bajnok oroszokat

MTI
A címvédő és Európa-bajnok norvég válogatott 17 góllal legyőzte az olimpiai aranyérmes orosz csapatot a németországi női kézilabda-világbajnokság szerdai második negyeddöntőjében, Magdeburgban.

A skandinávok lehengerlő kezdése (8-2) után az oroszok egyszer még visszakapaszkodtak (8-6), de a folytatásban a vártnál is nagyobb különbség alakult ki a csapatok között.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Nora Mörk a mezőny legeredményesebb tagjaként kilenc gólt dobott, Stine Oftedal pedig nyolc alkalommal talált be. Utóbbit a meccs legjobbjának is megválasztották. Az oroszok debreceni légiósa, Anna Punko egyszer volt eredményes.

A norvégok a legutóbbi világ- és Európa-bajnokság döntőjében egyaránt Hollandiával mérkőztek, most viszont a két csapat már az elődöntőben találkozik egymással.

Eredmények, negyeddöntő, Magdeburg:

Norvégia-Oroszország 34-17 (15-8)

korábban:
Hollandia-Csehország 30-26 (17-16)

kedden játszották, Lipcse:
Franciaország-Montenegró 25-22 (12-10)
Svédország-Dánia 26-23 (13-11)

Az elődöntő programja:

péntek, Hamburg:
Svédország-Franciaország 17.30
Norvégia-Hollandia 20.30

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Zsiga Gyula: Nehéz ezt kimondani, de a helyünkön vagyunk
Nem tudta teljesíteni a célkitűzést a magyar női kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságon, ugyanis nem jutott be a legjobb nyolc közé. Az előzetes várakozások túlzóak voltak Görbiczékkel szemben, Zsiga Gyula a kézilabda szövetség szakmai igazgatója szerint is, aki úgy véli, nem volt reális elképzelés a negyeddöntős részvétel.
Kézilabda
Vb-elődöntőben a francia kézisek
Az olimpiai ezüstérmes francia válogatott három góllal legyőzte Montenegrót a németországi női kézilabda-világbajnokság keddi negyeddöntőjében, Lipcsében.
Kézilabda