Musorujsag
Élő Eredmények

A férfi kézisek kapitánya elárulta, mi a siker titka az Eb-n

M4 Sport
A január 12-én kezdődő, horvátországi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a védelem és a kapusteljesítmény a siker kulcsa egy hosszú tornán.

Ljubomir Vranjes a kontinensviadalon először fog egy válogatottat vezetni nagy tornán. „Nagyon várom, hogy az Európa-bajnokságon edzőként lehessek ott, mert nagyon más dolog játszani vagy egy egész nemzetet irányítani.”

A játékosként háromszoros Európa-bajnok svéd szakember az M4 Sportnak elmondta, elégedett a csapat edzésen mutatott hozzáállásával, az Eb-ig hátralévő időszakban pedig kondícionális edzésekkel és a taktikát gyakorolva készül a válogatott.

A magyar csapat szombaton és hétfőn Svédország vendégeként barátságos mérkőzést játszik, az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét találkozót élőben közvetíti. „Ezeken a találkozókon a védekezésre fogunk koncentrálni, mert a kézilabdában nagyon fontos dolog, ha a védelem jól működik. A siker kulcsa egy hosszú tornán a védelem és a kapusok.”

Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott a varasdi D csoportban az olimpiai bajnok Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal találkozik, a középdöntőbe az első három helyezett jut. A kapitány szerint a magyarok felszabadultan játszhatnak a kontinensviadalon. „Nekünk nincs mit veszítenünk, teljes erőbedobással játszhatunk, élvezettel, büszkeséggel attól, hogy ott lehetünk az Európa-bajnokságon. Tehát megpróbáljuk megnyerni a csoportmeccseket, aztán meglátjuk, mi történik.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek