Mikler: Kell, hogy meg tudjunk halni egymásért a pályán

A válogatott első számú kapusa szerint sokkal hatékonyabb a biztatás, mint ha leszid valakit a rossz védekezése miatt.

Mikler Roland egyértelműen a válogatott első számú kapusa, immár hosszú évek óta. Hiába rutinosabb, mint volt korábban, úgy érzi most sokkal nagyobb a teher rajta, mint amikor „zöldfülűként” a válogatotthoz került.

"Amikor idekerültem – ahol korábban az általam csodált nagyon voltak -, az volt a teher hogy itt is maradjak. Most viszont rám számít mindenki” – mondta a Veszprém kapusa, aki elárulta, korábban volt, hogy veszekedett csapattársaival egy-egy rosszabb védekezés miatt, de idővel rájött, ezzel nem segíti a csapatot, csak demoralizálja.

Én is fogok hibázni, ők is, de csak úgy tudjuk segíteni a másikat, ha egymásért és nem egymás ellen küzdünk. Biztos vagyok benne, hogy maximális segítség és a buzdítás lesz” – mondta a népszerű játékos, aki azt is elárulta, azt utálja a legjobban, ha kivéd egy támadást, de a kipattanót mégis bedobja az ellenfél.

Mikler Roland névjegy Mikler Roland névjegyÁtlövésből jobb százalékkal tud hárítani, a hetes olyan, ha jól felkészülsz valakiből, lehet bízni benne, hogy kihagyja, de abban a szituációban én kiszolgáltatott vagyok” – mondta azzal kapcsolatban, mit szeret jobban védeni.

Úgy vélte, a legjobban akkor látni, hogy mennyire van együtt a csapat, amikor bárki gólt lő és az egész csapat a kispaddal együtt örül. "Ezek nélkül nincs csapat, és így nincs győzelem sem. Mindenképpen kell az, hogy meg tudjunk halni egymásért a pályán. Mi meg fogunk tudni".