Vranjes: Minden napot élvezek a válogatottal

A kapitány szerint nincs Mikkel Hansenünk vagy Karabaticunk, de csapatként nagyot alkothatunk.

Ljubomir Vranjes három Európa-bajnokságon szerepelt játékosként, viszont edzőként az első kontinenstornájára készül. Bízik benne, hogy egy olyan sikersorozat kezdete lesz a mostani torna a magyar válogatott számára, mint amilyenben ő vehetett rész hazájában.

Lehet, hogy egyszer ott lesz egy érem a végén, de az út az éremig a legjobb része, hogy egy csapat edzője lehetek. Minden napot élvezek a válogatottal. Ha a svéd aranyérmekről beszélünk, hozzá kell tenni, hogy hosszú koplalás előzte meg, számos világversenyt zártunk érem nélkül. Magyarországgal ugyanez a helyzet, 30 éve nyertek utoljára érmet világversenyen. Itt az idő, hogy változtassunk ezen” – mondta a magyar kapitány.

Kiemelte, bárki az ellenfél, meg akarnak nyerni minden mérkőzést. Nem tud úgy nekivágni egy meccsnek, hogy nem tudnak, vagy nem akarnak nyerni. Úgy vélte, a dánok és a spanyolok is esélyesebbek nálunk, de nincs mit veszítenünk, ráadásul ők is csak hatan vannak a pályán.

Ljubomir Vranjes névjegy Ljubomir Vranjes névjegyVranjes elmondta, megpróbálják megnyerni a csoportmeccseket, aztán meglátják, mi történik. „Dánia az olimpiai aranyérmes, minden poszton két topjátékossal rendelkezik, az egyik legnagyobb esélyesnek számít. De a spanyolok is jó kézilabdát játszanak, a védekezésből gyorsan tudnak indulni. Sokak szerint a csehekkel harcolunk az utolsó, továbbjutó helyért, de először jöjjön az első meccs” – mondta a svéd szakember.

A védekezés nagyon fontos, sok futást akarok. Számos fiatal játékosunk van, bírnak futni és gyorsak. Nincs Mikkel Hansenünk vagy Karabaticunk, de sok jó játékosunk van, és ha mindent együtt csinálunk, nagyon erősek leszünk” – adott előrejelzést a kapitány az M4 Sport Eb-t felvezető műsorában.

Úgy vélte, a fiatalokon semmi nyomás nincs, csak élvezniük kell, hogy megkapták ezt az esélyt, hogy Eb-n szerepelhetnek. A csapattal nem egy évre tervez, és bízik benne, egyszer talán elérnek a csúcsra, de ez most a kezdet. „Akik itt vannak megérdemelték, de bizonyítani kell” – zárta mondandóját Vranjes. A Magyar válogatott mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sportt.hu élőben közvetíti.