Musorujsag
Élő Eredmények

Cukkolták egymást a holland és magyar kézisek az összecsapás előtt

m4sport.hu
Kétszer is megmérkőzik a vb-ezüstérmes Hollandiával a magyar női kézilabda-válogatott. A magyarok jól ismerik ellenfelüket, hiszen a hazai élcsapatokban számos holland kézilabdázik, így a két pont megszerzésért folytatott küzdelem mellett házi presztizscsatára is számítani lehet. Az első, győri találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu csütörtökön élőben közvetíti.

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatottból hiányzik a sérüléssel bajlódó Klivinyi Kinga és Zácsik Szandra. A keretben egy újonc, az érdi beálló, Szabó Laura kapott helyet. A csapat egyik meghatározó játékosa, Tomori Zsuzsanna pontosan tudja, hogy milyen taktikával verhető az ellenfél.

„Ez egy komoly presztízs lesz a győri játékosok között, kicsit már cukkoltuk is egymást – mondta Tomori az M4 Sportnak. – Ott is vannak hiányzók, úgyhogy úgy gondolom, ha a meghatározó embereiket, a belső lövőiket meg tudjuk fogni, valamint a lerohanásikat meg tudjuk akadályozni, akkor nagy esélyünk van egy jó mérkőzésre. A hollandoknak az a legnagyobb erősségük, hogy szinte átfutnak az ellenfelükön. Arra szeretnénk kényszeríteni őket, hogy felállt fal ellen kézilabdázzanak.”

Az edzések jelenleg első sorban a magyar csapat taktikájának és védekezésének csiszolásáról szólnak.

„A hét elején még kicsit megnyomjuk a fizikai munkát, aztán kifejezetten azzal foglalkozunk, hogy mit kell csinálnunk mind védekezésben, mind támadásban a hollandok ellen.

A 18 órakor kezdődő győri összecsapás érdekessége, hogy Görbicz Anita itt búcsúzik el a válogatottól.

 

További tartalmak