Musorujsag
Élő Eredmények

Meghatóan kezdődött, drámaian ért véget a hollandok elleni Eb-selejtező

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.
Elbúcsúzott Görbicz Anita (fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Női Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, 7. csoport:
Magyarország-Hollandia 18-19 (11-10)
a magyar gólszerzők: Hornyák 4, Bódi 3, Tomori, Puhalák, Kovacsics, Kovács A. 2-2, Schatzl, Kisfaludy, Lukács 1-1

Az Audi Arénában rendezett találkozó előtt ünnepélyesen elbúcsúztatták Görbicz Anitát, ugyanis a korábbi csapatkapitány a decemberi világbajnokságon játszott utoljára nemzeti színekben. A Magyar Kézilabda-szövetség az irányító 13-as mezszámát is visszavonultatta.

A magyar válogatott számára a vereség mellett különösen fájdalmas lehet, hogy a meccs hajrájában Tomori Zsuzsanna csapatkapitány súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A győri átlövő jobb térde a Ferencváros légiósának, Danick Sneldernek a szabálytalansága után sérült meg. Tomori percekig, láthatóan nagyon komoly fájdalmak közepette feküdt a padlón, majd hordágyon szállították le a pályáról.

A magyar együttes idei első mérkőzését Szöllősi-Zácsik Szandra és Klivinyi Kinga is kihagyta vállsérülés miatt, a Ferencváros két tapasztalt kézilabdázójára, Szekeres Klárára és Szucsánszki Zitára pedig azért nem számíthat Kim Rasmussen szövetségi kapitány, mert mindketten családalapításra készülnek. A dán edző a kerettagok közül nem nevezte a találkozóra Márton Grétát, Faluvégi Dorottyát és Janurik Kingát. A hollandok legjobbjai közül Estavana Polman, Jessy Kramer, Charris Rozemalen és Kristy Zimmerman hiányzott.

Remekül kezdtek a hazaiak (4-1), ám később több hibát is elkövettek támadásban, így az ellenfél fordított (4-5). A továbbiakban nagy volt a küzdelem, mindkét oldalon jól működött a védekezés, ezért a megszokottnál kevesebb gól született, de a magyaroknak sikerült minimális előnyt szerezniük a szünet előtt (11-10).

Eleinte a második felvonásban sem változott a helyzet, a sokoldalú támadójátékukat kihasználó házigazdák vezettek egy-két találattal, a hollandok pedig leginkább a jobbszélső Debbie Bont eredményességére építettek.

Jasmina Jankovic egyre jobban védett, és kihagyott magyar lövéseket kihasználva a hollandok 26 perc elteltével ismét vezettek (18-19).

Már holland előnynél, két perccel a vége előtt sérült meg súlyosan Tomori Zsuzsanna. Az állás ekkor 18-19 volt, ami a lefújásig már nem változott, a magyar együttes a második félidőben csupán hét gólt dobott, így végül kikapott.
Snelder egy, ferencvárosi csapattársa, Laura van der Heijden szintén egy góllal zárt. A győriek holland légiósai közül Yvette Broch hat, Cornelia Nycke Groot egy alkalommal volt eredményes. A vendégek közül Debbie Bont szintén hatszor talált be.

Hornyák Dóra és Kim Rasmussen meccs utáni nyilatkozata:

A magyar válogatott korábbi eredményei:
2017. szeptember 27. Magyarország-Koszovó 37-12 (18-5)
2017. október 1. Fehéroroszország-Magyarország 18-25 (8-12)
A 7. csoport állása: 1. Hollandia 4 pont, 2. Magyarország 4, 3. Fehéroroszország 2, 4. Koszovó 0

A magyar válogatott további programja:
március 25., Hollandia-Magyarország, Eindhoven 16.00
május 30., Koszovó-Magyarország, Pristina 18.00
június 2., Magyarország-Fehéroroszország, Kecskemét 16.30
Az első és a második helyezett, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki a decemberi, franciaországi kontinenstornára.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="985190"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Görbicz Anita a meccs előtt, Tomori Zsuzsanna az összecsapás közben búcsúzott a válogatottól
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/03/DKRCS201803220192-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak