Musorujsag
Élő Eredmények

Világbajnok kapussal folytatódik a siófoki keret turbósítása

siofokkc.hu
A Siófok KC női kézilabdacsapata honlapján jelentett be, hogy szerződtette a világ- és Európa-bajnok norvég kapust, Silje Solberget, valamint a lengyel válogatott beállósát, Joanna Drabikot.

Az ügyvezető Fodor János az M4 Sportreggeliben ismerte el, hogy a magyar játékosokat nem tudják megfizetni. Mindezt azután, hogy a Balaton-partiakkal kapcsolatban az már korábban kiderült, hogy megállapodtak Andrea Peneziccsel és Tatyjana Hmirovával, és azelőtt, hogy újabb hírekkel boldogíthatták leendő vezetőedzőjüket, a norvég Tor Odvar Moent.

Ugyanis a jövő szezonra vele együtt érkezik honfitársa, a 2014-es magyarországi Eb legjobb kapusának választott Solberg, aki jelenleg a francia Issy-Paris Hand játékosa.

Professzionális benyomást tett rám a klub, amely top csapat szeretne lenni Európában. Klasszis játékosokat igazolnak, szeretnék én is segíteni a célok megvalósításában és egyfajta különbséget teremteni. Izgalmas csapat formálódik, úgy érzem, hogy a legjobb magyar klubok ellen is versenyképes lehet a Siófok. Pozitív érzéseim vannak, a magyar bajnokság folyamatosan erősödik, ez számomra is jó. Természetesen beszéltem a leendő edzővel a döntésem előtt telefonon. Nem ismerem túl jól, de az eredményei önmagukért beszélnek. Egy nagyszerű edző, ráadásul norvég, ez is fontos volt számomra. A fő célom, hogy bejussunk a EHF-Kupa Final Fourba és első alkalommal megnyerjük azt. Szeretnék Bajnokok Ligáját érő helyen végezni a bajnokságban. A Fradival és a Győrrel kell felvennünk a versenyt, úgy gondolom, hogy elég jó csapatunk lesz ehhez” – idézi a honlap a  27 éves kapust.

A bejelentést követően röviddel újabb kézis leigazolását is közre adták. A 24 éves Drabik a Lublin csapatától érkezik Siófokra. A játékos jelenleg épp a lengyel válogatottal edzőtáborozik, ott érte utol az együttes stábja egy rövid nyilatkozatra.

Azért fogadtam el a Siófok ajánlatát, mert egy ambíciózus csapat tele célokkal. Számomra az a legfontosabb, hogy minél többet tudjak fejlődni és erre tökeletes hely lesz a Balaton partja. Az volt az álmom, hogy egy erős bajnokságban játszhassak és ez valóra fog válni hamarosan. Az SKC kapusedzőjével, Antoni Pareckivel nagyon jó a kapcsolatom, véleményem szerint egy remek edző. Várom már a közös munkát vele is. Izgatott leszek, ha arra gondolok hogy hamarosan kezdődik a siófoki kaland. Szeretnék komoly sikereket elérni, jó lenne érmet vagy érmeket szerezni a következő szezonban” – mondta Drabik.

Az SKC a nyártól akár komoly kihívója lehet a Fradinak és Győrnek, ebben az idényben azonban még bravúrra lenne szüksége, hogy jövő hétvégén felülmúlja valamelyiket, ha sikerül bejutnia a Magyar Kupa fináléjába az Érd ellen. Az MK négyes döntőjének minden meccsét élőben láthatják majd az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

További tartalmak