Musorujsag
Élő Eredmények

Hétgólos hátrányt szedett össze a Veszprém a BL-ben

MTI
A Telekom Veszprém 32-25-re kikapott a dán Skjern HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a párharc vasárnapi első mérkőzésén.

férfi BL, a negyeddöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:
Skjern HB (dán)-Telekom Veszprém 32-25 (17-13)
a Veszprém gólszerzői: Marguc 6, Tönnesen 5, Nenadic 4, Manaszkov 3, Ilic, Lékai 2-2, Ancsin, Nilsson, Gajic 1-1

epa06629105 Markus Olsson (C-L) of Skjern in action during the EHF Champions League round of 16, first leg handball match between Skjern Handbold and Telekom Veszprem HC in Skjern, Denmark, 25 March 2018.  EPA/JOHN RANDERIS HANSEN DENMARK OUT A fehérmezes veszprémiek csak a dánok hátát nézték (fotó: EPA/JOHN RANDERIS HANSEN)

Az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém keretéből Nagy László, Győri Mátyás és a francia William Accambray sérülés miatt hiányzott, Ljubomir Vranjes vezetőedző rajtuk kívül két magyar válogatott játékost, Schuch Timuzsint és Jamali Imant is kihagyta a csapatból.

A nyolcadik percig szorosan alakult az állás (4-4), ezt követően viszont elhúztak a házigazdák, és komoly előnyre tettek szert (11-5). A veszprémiek szokatlanul sok lövést elhibáztak, ellenfelüknek viszont rendkívül változatos volt a támadórepertoárja. A 19. percben már hét találattal vezetett a Skjern, ebből a szünetig sikerült némileg lefaragnia a magyar csapatnak (17-13).

A második félidő elején felzárkózott mínusz kettőre a Veszprém (18-16), de Vranjesnek hamarosan ismét időt kellett kérnie, mert a – csoportkör alsóházából továbbjutott – dánok ismét hatékonyabbnak bizonyultak és növelték a különbséget.

A vendégeknek az egyenlítés helyett ismét azzal kellett foglalkozniuk, hogy visszakapaszkodjanak (21-16), mivel ellenfelük gyorsabban és pontosabban kézilabdázott. Emil Nielsen kapus remekül védett, csapattársai pedig minden játékelemben tudásuk legjavát nyújtották, a 47. perc után egy 6-1-es sorozattal kialakították az addigi legnagyobb, kilencgólos különbséget (31-22).

A dánok látszólag a hajrában sem fáradtak el, minden bejött nekik, a veszprémiek viszont szinte összeomlottak, csak a szlovén Gasper Marguc góljaival tudták úgy-ahogy tartani magukat, így a vártnál kevesebb esélyük maradt a negyeddöntőbe jutásra az első meccs után.

A Skjern legeredményesebb játékosa Kasper Söndergaard és a svéd Markus Olsson volt, egyaránt hat góllal.

 

további eredmények:
Montpellier HB (francia)-Barcelona (spanyol) 28-25 (13-13)
szombaton játszották:
Vive Kielce (lengyel) – Rhein-Neckar Löwen (német) 41-17 (21-8)
Meskov Breszt (fehérorosz)-HBC Nantes (francia) 24-32 (14-16)
IFK Kristianstad (svéd) – Flensburg-Handewitt (német) 22-26 (12-11)
szerdán játszották:
THW Kiel (német) – MOL-Pick Szeged 29-22 (14-14)

A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő macedón Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.

További tartalmak