Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Szegeden folytatja a világ- és Európa-bajnok átlövő

pickhandball.hu
A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata bejelentette, hogy leigazolta Joan Canellast.

A klub honlapjának tájékoztatása szerint a világ- és Európa-bajnok spanyol balátlövő – a korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően – a nyáron érkezik a csapathoz, amellyel kétéves szerződést írt alá.

„Sikeres tárgyalássorozaton vagyunk túl, és örömmel jelenthetem be, hogy a 31 éves, 198 centiméter magas, jobbkezes balátlövő, Joan Canellas a nyártól a MOL-PICK Szeged csapatát erősíti majd – idézi a pickhandball.hu Szögi Nándor operatív igazgatót. – A spanyol játékost nem kell bemutatni, hiszen az elmúlt időszakban a Vardar Szkopje és a THW Kiel tagjaként is láthattuk az újszegedi sportcsarnokban. Egy rutinos, nagy nemzetközi tapasztalattal bíró sportolót sikerült hozzánk csábítani, aki győzni akarásával nagy hasznára lehet a csapatunknak.”

Joan Canellas 2004-ben mutatkozott be a spanyol élvonalban a Granollers csapatában. Ezután Barcelonába igazolt (2005–2008), majd egy évre ismét a Granollers következett. Két évet töltött a Ciudad Real, majd az Atlético Madrid együttesében, ahol csapattársa volt a szegediek jelenlegi csapatkapitánya, Jonas Källman is. Miután a madridi klub megszűnt, Hamburgba szerződött, majd jött két év kieli légióskodás. A 198 centis játékos 2016-ban a macedón Vardar Szkopjéhoz igazolt, amellyel tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját. A spanyol válogatottal 2013-ban világ-, míg idén Európa-bajnok lett.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy nyártól a szegedieknél folytatja a Veszprém horvát kapusa, Mirko Alilovic, valamint a Balatonfüred cseh jobbátlövője, Stanislav Kaspárek. Távozik a világbajnok spanyol kapus, José Manuel Sierra, valamint a horvát Ivan Srsen és Fekete Bálint.

További tartalmak