Musorujsag
Élő Eredmények

Szülei le akarták beszélni a kézilabdáról a juniorválogatott beállóját

M4 Sport
Tóvizi Petra családját jobban megviselték a kezdeti nehézségek, mint őt magát – árulta el a juniorválogatott beállója az M4 Sport Kézilabda magazinjában.

A DVSC–TVP 19 éves kézilabdázója pályafutása legelején nem gondolta volna, hogy egyszer magára húzhatja a magyar válogatott mezét, de még arra sem számított, hogy az NB I-ben kézilabdázhat. „Igazából akkor még a társaság fogott meg és a kézilabda élvezete, hogy a lányokkal együtt sportolhatunk mindennap. Nagyon jó volt a hangulat minden edzés előtt és edzésen, igazából ez tartott ott és emiatt tartottam ki.”

A kezdeti nehézségek láttán családja inkább másik sportág felé terelte volna Tóvizi Petrát, ő azonban maradt a kézilabdánál, a kemény munka pedig meghozta gyümölcsét. „Talán a családomat jobban megviselte, mint engem, hogy nem játszom vagy edzéseket a falnál kell dolgozzak. Próbáltak terelgetni, hogy milyen csinosak a röplabdás lányok, menjek röplabdázni, talán abban több sikerélményem lenne, de jól éreztem magam ott, jó kapcsolatot ápoltam a lányokkal, ezáltal ott ragadtam. Mikor egyre idősebb lettem, akkor már zavart, hogy nem játszom vagy nem úgy mennek a dolgok. Elkezdtem keményebben dolgozni és meglett az eredménye. Egy fiatal játékosnak nagyjából minden nap egy küzdelem, mert az az idő, amíg elér egy felnőtt szintre, az fájdalmas és sok munkával jár. Minden edzésen van egy olyan pillanat, hogy tudom, hogy mit kellene, de a testem még nem azt csinálja. A fejem már előrébb jár, és ezt kell magamban gyakorolni és mondogatni, hogy tudom, és hogy tudjam is csinálni.”

A debreceni csapat februárban újabb öt évre szerződést kötött a fiatal beállóval, aki szeretné meghálálni a klubnak a bizalmat. A fejlődés érdekében bármilyen sportág jeles képviselőjétől igyekszik tanulni valamit. „Nagyon örültem, hogy számítanak rám és hosszútávon terveznek velem. Igyekszem mindent megtenni azért, hogy bizonyítsak és segítségére legyek a csapatnak. Minden játékostól próbálok ellesni valamit, aki már nagyobb szinten űzi ezt a sportot vagy bármilyen sportban jeleskedik. Valakitől a munkamorálját, vagy a beállóktól egy-egy lépést, egy-két taktikai elemet próbálok ellesni, igyekszem mindenkitől tanulni valamit.”

Tóvizi Petra számára rendkívül fontos a csapatközösség, ami elmondása szerint évről évre jobb. „Minden hülyeségben, bohóckodásban benne vagyunk, de amikor komolyra kell fordítani a szót, akkor nyilván a komolyság is jelen van. Imádom a lányokat, imádok a tagja lenni ennek a közösségnek és tényleg mindent megteszünk azért, hogy majd most nyáron is bizonyítsunk” – utalt a nyári, Debrecenben rendezendő junior világbajnokságra.

További tartalmak