Musorujsag
Élő Eredmények

Besokallt Érd polgármestere – új fejezet nyílik a kézicsapat életében

erdmost.hu
„Ilyen megalázó vereségre nem volt példa. A tulajdonos képviselőjeként ezt elfogadhatatlannak tartom” – nyilatkozta az erdmost.hu-nak a Fradi elleni múlt heti vereség után Érd polgármestere, T. Mészáros András. A városvezető szerint azonnali változásokra van szükség, hiszen a rengeteg támogatás ellenére az elmúlt öt évben nem fejlődött az együttes.

Az Érd vasárnap 32-15-ös, brutális vereséget szenvedett a bajnoki cím egyik várományosától a Ferencvárostól. A meglepően nagy arányú vereség után az érdi polgármester is csak annyit tudott mondani: „Gyalázat!”

„Mindig igyekszem higgadtan cselekedni, akik ismernek, tudják ezt rólam – mondta el meccs utáni reakciójáról T. Mészáros András az erdmost.hu-nak. – Valóban gyalázatosnak tartottam és tartom ma is a Fradi elleni legutóbbi teljesítményt. Annak ellenére, hogy a Fradi az egyik bajnokesélyes csapat és nemzetközi szinten is az élbolyhoz tartozik. Az ÉRD pedig egy ötödik éve zsinórban bronzérmes csapat, amelyik igen szoros kupadöntőt játszott két hete a világ egyik legjobb csapatával, a Győrrel. Aki mindkét mérkőzést látta, érti, miről beszélek.”

A városvezető szerint elfogadhatatlan az ilyen „megalázó” vereség, eddig türtőztette magát és nem szólt a tavalyi Mosonmagyaróvár elleni gyenge szereplés, majd az EHF-kupa búcsú után sem, pedig akkor 10 gólos előnyről bukott a csapat és esett ki a sorozatból.

„A Fradi elleni legutóbbi mérkőzés az utolsó csepp volt a pohárban. És a körülmények megítélésén az sem javít, hogy a meccs után a csapat vezetőinek küldött, magyarázatot váró megkeresésemre sem a klub elnöke, sem az ügyvezető igazgató nem válaszolt. Ez azt jelzi, mintha ezek az emberek személyes tulajdonukként kezelnék a város tulajdonát.”

Szabó Edina Szabó Edina, az Érd vezetőedzője. Lehet, hogy már nem sokáig? Fotó: M4 Sport

T. Mészáros András azt is megemlítette, hogy ez nem személyes ügyként tekint az Érd helyzetére, neki a város érdekeit kell képviselnie, mert a kézilabdacsapat „nem X. Y. tulajdona”, hanem városi együttes.

„Évről évre növekvő mértékű közpénzből működik, és ennek felhasználásáról el kell tudni számolni. Különösen akkor, ha a növekvő támogatás ellenére öt éve jottányit sem lépett előre a csapat. Márpedig ha nem a tulajdonos, azaz a város érdekeinek megfelelően alakulnak a csapat ügyei, akkor meg kell vizsgálni, hogy eljött-e az ideje a változtatásnak. Ez lehet személyi, illetve anyagi természetű változtatás. Meg kell vizsgálni, hogy melyik az indokolt, melyik szükséges ahhoz, hogy az ÉRD a közpénzből vásárolt és fizetett játékosok valós tudásához méltó eredményeket érjen el, s ezzel hozzájáruljon a város jó hírnevéhez. Ha kell, edzőcserével, ha kell, vezetőségcserével, ha kell, a támogatási szerződés felülvizsgálatával. Ami biztos: a mostani helyzet tarthatatlan.

Végül szót ejtett a szerdai Kisvárda elleni mérkőzésről is. Úgy véli csak a győzelem elfogadható, azonban hozzátette: „a holnapi eredmény nem befolyásolja az eddig mondottakat. A Fradi elleni mérkőzés lefújásával új fejezet nyílt az érdi kézilabda történetében”.

További tartalmak