Interjú közben öntötték nyakon a kézidöntő visszavágójának hősét

Bodó Richárd számára egy álom vált valóra azzal, hogy a MOL-Pick Szeged megnyerte a férfi kézilabda-bajnokságot.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tisza-partiak a hazai négygólos győzelem után hárommal kaptak ki a döntő veszprémi visszavágóján, így tizenegy év után ismét bajnoki címet ünnepelhettek.

A hét góllal a mérkőzés legjobbjának bizonyult Bodó Richárd már éppen nyilatkozni készült az M4 Sportnak, amikor Mario Sostaric egy vizespalackból alaposan megöntözte csapattársát. „Most már nagyon jól érzem magam, ez nagyon jólesett – reagált a locsolásra a balátlövő. – Egy álmom vált valóra, köszönöm szépen mindenkinek, aki mellettünk volt és támogatott. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon boldogok vagyunk.”

Bodó szerint az első mérkőzés után csalódottak voltak a szegediek, hogy csak négy góllal tudtak győzni, de azon a héten már úgy érezték, hogy meg tudják nyerni a finálés párharcot. A visszavágóval kapcsolatban úgy vélekedett, hogy ismét jól kezdett a Szeged, azonban elfáradt. „Lényegtelen, hogy mit játszottunk, csak az számít, hogy miénk az arany.”

A játékos hozzátette, kapkodva kezdte a mérkőzést, de jót tett neki, hogy az első félidőben lecserélték. „Úgy jöttem vissza a második félidőben, hogy mindegy, mi van, én lövök” – értékelt Bodó, aki elárulta, este bulival tervezi megünnepelni a bajnoki címet.

Juan Carlos Pastor, a szegediek spanyol trénere szerint csapata a finálé két meccse alapján megérdemelten szerezte meg a győzelmet. „Jobbak voltunk ezen a két meccsen, sokkal több ideig kézilabdáztunk jobban, mint ők.”

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban viszont nem tudtunk gólt lőni, nagyon rosszul néztek ki a támadásaink. Amikor a veszprémiek visszajöttek a meccsbe, szenvedtünk, de a hajrában jó döntéseket hoztunk és elhittük, hogy meg tudjuk csinálni” – fogalmazott Pastor az MTI-nek.

A spanyol tréner többek között Csányi Sándor klubtulajdonosnak is köszönetet mondott, hiszen decemberben, amikor nagyon rossz formában volt és gyenge eredményeket produkált a csapat, mellé állt és megerősítette posztján. „Öt éve érkeztem ide, hogy elérjem a célomat, ami most sikerült. Nagyon nehéz itt bajnokságot nyerni, ezért a jövőben is nagyon nehéz dolgunk lesz” – tette hozzá a Szeged edzője.

Izgalmas végjátékban taszították le a trónról a Veszprémet


Ljubomir Vranjes, a veszprémiek vezetőedzője a rossz kezdést emelte ki. „Szörnyen kezdtünk, pont azt csináltuk, amit nem akartunk. Visszaküzdöttük magunkat a meccsbe, mindent beleadtunk. Megvoltak az esélyeink, de a Szeged jól játszott és megnyerte a bajnokságot. A meccset ugyan megnyertük, de ez nem volt ma elég.”

A Veszprém a bajnoki ezüstérem mellett megnyerte a Magyar Kupát, a Bajnokok Ligájától viszont a legjobb 14 között búcsúzott. A svéd szakember nem elégedett a szezonnal. „Ez nem elég, nem játszottunk elég jól, sőt, sokszor rosszul játszottunk. Hét mérkőzést vesztettünk el a szezonban, ami nem olyan sok, ha az elengedhető meccseket veszti el az ember, de ha nagy meccseket veszít, akkor ez sokkal jobban fáj. A következő év jobb lesz.”

Vranjes hozzátette, tavaly nyáron azért érkezett Veszprémbe, hogy átformálja a csapatot, ez pedig nem megy egyik napról a másikra. „Elég idős csapatunk van, úgyhogy időbe telik a változás. Vannak, akik nem értik ezt meg, nem tudok rajtuk segíteni. Én vagyok az edző, azért vagyok itt, hogy új csapatot építsek” – fogalmazott a szakember, aki kérdésre válaszolva elmondta, nem tartja fairnek a veszprémi drukkerek meccs közben megfogalmazott éles kritikáját. „Hat sérült játékosunk van, és így játszottunk. Mit akarnak, mit csináljunk? Játsszak én? Vagy valaki más? Ez nem fair.”

„Remek csapattal találkoztunk, és a két meccs alapján valóban jobb volt a Szeged, jól védekezett és jól támadott. Dühös és csalódott vagyok” – nyilatkozta Vranjes az MTI-nek. Hozzátette, próbálták ledolgozni a hátrányukat, és bár nagyszerűen küzdöttek, a taktika végrehajtásával nem teljesen elégedett.

Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya arra emlékeztetett, hogy a Szeged az elmúlt években egyre közelebb került hozzájuk. „Az első meccsen végig futottunk az eredmény után, a visszavágón jó kezdést akartunk produkálni, de nem sikerült, hiszen elléptek a vendégek. A folytatásban felzárkóztunk, de az utolsó tíz percben nem tudtuk azt nyújtani, amit korábban. Mélységesen csalódott vagyok” – mondta a jobbátlövő, aki szerint nem voltak kimondottan jó mérkőzései az idényben, de a két sérülés nem jött jól számára.