Musorujsag
Élő Eredmények

Világbajnoki ezüstérmes az U18-as női kézilabda-válogatott

Világbajnoki ezüstérmes az U18-as női kézilabda-válogatott

MTI
A magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott ezüstérmes lett a Lengyelországban rendezett korosztályos világbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 29–27-re kikapott a címvédő Oroszországtól.

Bohus Beáta szövetségi edző csapata a csoportküzdelmek során Svédországot, Chilét, Horvátországot, Egyiptomot és Dániát is legyőzte, a nyolcaddöntőben Ausztriát, a negyeddöntőben Spanyolországot, az elődöntőben pedig a Koreai Köztársaság csapatát búcsúztatta, vagyis százszázalékos mutatóval jutott a fináléba.

Bohus Beáta a szövetség honlapján kifejtette, a csapatnak az ezüstéremmel sincs szégyenkeznivalója.

„Az viszont bánt, hogy pont a döntőben nem sikerült úgy teljesítenünk, mint korábban, nagyon sok hibát vétettünk. Sajnos most megmutatkozott, hogy ezek a lányok a magyar bajnokságban kevés olyan éles mérkőzést játszanak, amelyeken hozzászokhatnának ahhoz, hogy egy-egy mozdulatnak, nüansznak mekkora jelentősége lehet. Ennek ellenére biztos, hogy ez a csapat nagyon erős juniorválogatottá fog nőni” – jelentette ki a tréner.

A magyar női kézilabda-utánpótlás idei sikersorozata július elején kezdődött, amikor a serdülő válogatott megnyerte a svédországi nyílt Európa-bajnokságot, majd a juniorok július közepén százszázalékos teljesítménnyel szereztek aranyérmet a debreceni világbajnokságon.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Fradié a tornagyőzelem az Elek Gyula-kupán
A házigazda Ferencváros egy góllal legyőzte a német Bietigheimet az Elek Gyula–Rail Cargo Hungaria-kupa nevet viselő női kézilabda felkészülési torna döntőjében. Az m4sport.hu stábja a finálé után Elek Gábor vezetőedzőt és Háfra Noémit kérdezte.
Kézilabda
Tortával kedveskedtek a Fradinál a junior vb-győztes lányoknak
Javában zajlik a nyári felkészülés a Ferencváros női kézilabdacsapatánál, amelybe egy héttel később kapcsolódott be a három junior vb-győztes játékos. Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta különleges meglepetésben részesültek visszatérésükkor.
Kézilabda