Musorujsag
Élő Eredmények

David Davis a Telekom Veszprém új edzője – hivatalos

David Davis a Telekom Veszprém új edzője – hivatalos

m4sport.hu
A Telekom Veszprém rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be új vezetőedzőjét, a spanyol David Davist. Az együttes másodedzője a veszprémi legenda, Pérez Carlos lesz.

Kedden reggel röppentek fel a hírek, hogy David Davis Veszprémben töltötte az éjszakát, délelőtt pedig a klub vezetőségével tárgyal spanyol tréner. Davis nem városnézésre utazott a bakonyi városba, ugyanis kora délután a klubvezetés rendkívüli sajtótájékoztató keretein belül bemutatta az új vezetőedzőt.

Csík Zoltán vezérigazgató továbbá azt is bejelentette, hogy Carlos Pérez lesz a másodedző, valamint hogy az idény végéig a megbízott vezetőedző, Gulyás István lesz a sportigazgató. A 41 éves tréner egy plusz egyéves szerződést írt alá.

Davis már megtartotta első edzését is a csapattal, elárulta, nagyon elégedett volt az első tréninggel, hamar egy hullámhosszra került a játékosokkal.

Jó napot kívánok, örülök, hogy itt lehetek” – köszöntötte magyarul a sajtótájékoztató résztvevőit David Davis. Megköszönve a klubvezetés bizalmát, hasonló bizalmat kért a média, a szurkolók és a játékosok részéről is, illetve azt, hogy segítsék a csapatot visszatalálni a sikerekhez vezető útra.

Minden edző ilyen csapatról álmodik, Veszprémben minden adott ahhoz, hogy sikeresek lehessünk” – fogalmazott.

Davis szerint a csapat magas színvonalat képvisel, és úgy érzi, hamar közös nevezőre jutnak a játékosokkal. Hozzátette: az első edzés után pozitív benyomásai voltak, a játékosok vevők az elképzeléseikre.
Több csapattagot korábbról is jól ismer az új vezetőedző, a játékosok közül elmondása szerint a legjobb kapcsolata Sterbik Árpáddal van, hiszen együtt játszottak Spanyolországban és a Vardarnál is dolgoztak együtt, de Nagy Lászlót is ismerte korábbról.

Újságírói kérdésre elmondta, nem jelent problémát számára a vezetőedzői munka mellett az egyiptomi szövetségi kapitányi pozíció. Mint mondta, korábban volt már egyszerre a Vardar Szkopje férficsapatának segédedzője és a női csapat vezetőedzője, és dolgozott a Vardar mellett az orosz válogatottnál is.

Gulyás István kiemelte, sportigazgatóként tevékeny részese kíván lenni a napi munkának is, ami vélhetően azt is jelenti, hogy az utánpótlásra kevesebb energiája marad.

Pérez Carlos elmondta, voltak már megbeszéléseik az új vezetőedzővel a heti feladatokról, és úgy érzi, könnyen megértik majd egymást David Davisszel.

A világbajnok David Davis sportolói pályafutása nagy részét hazájában, Spanyolországban töltötte, játszott többek között a Valladoid, a Ciudad Real és az Atlético Madrid együtteseiben, játékoskarrierjét a Portóban fejezte be.

A 41 éves spanyol ex-szélső 2014-ben kezdte edzői pályafutását a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapatánál, másodedzőként. A 2016-2017-es Bajnokok Ligája-szezonban aranyérmet nyert az együttessel. Pár hónapig a Vardar női csapatát is irányította, BL Final Fourba jutott az együttessel – a csapat később a döntőben a Győrtől kapott ki.

2017-2018-ban az orosz férfi válogatott másodedzőjeként tevékenykedett, 2018-ban felkérték az egyiptomi nemzeti csapat szövetségi kapitányának.

A Veszprém előző vezetőedzőjét, Ljubomir Vranjest múlt hétfőn mentették fel a munkavégzés alól. A tavaly nyáron kinevezett svéd szakvezetővel a csapat az előző idényben megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban viszont csak második lett, a Bajnokok Ligájában pedig nem jutott a nyolc közé. Az új szezont a BL-ben egy győzelemmel és két vereséggel kezdte a Veszprém.

A legutóbbi, szombati BL-csoportmeccsen megbízott edzőként Gulyás István irányította a veszprémieket, akik egy góllal nyertek a fehérorosz Meskov Breszt otthonában.

Borítókép: David Davis (fotó: ehf.com)

További tartalmak