Musorujsag
Élő Eredmények

Az új edző magára vállalta a másfél évtizede nem látott veszprémi vereséget

Az új edző magára vállalta a másfél évtizede nem látott veszprémi vereséget

M4 Sport
Bizonyára sikeresebb bemutatkozásra számított a magyar bajnokságban David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője, különösen a MOL-Pick Szeged elleni rangadó előtt. Mindenesetre a Tatabányán elszenvedett vereség után nem bújt ki a felelősség alól.

A Veszprém legutóbb 2002 szeptemberében Cegléden veszített pontot (22-22) az NB I-ben olyan meccsen, amikor nem a Szeged volt az ellenfele, legutóbb pedig a Dunaferr csapatától kapott ki. Az erőviszonyokon túl már csak emiatt is óriási meglepetés az eredmény.

„Természetesen az én hibám – kezdte meccs végi értékelését Davis. – A lehető legjobban próbáltam meg felkészíteni a csapatot. A játékosoknak pihenőre lett volna szükségük. Megjártuk Montpellier-t, fáradtabbak voltunk a kelleténél, Próbáltunk mindent kihozni magunkból, amit csak lehet, de nem volt elég. Vesztettünk, de nem verhetjük a fejünk a falba, előre nézünk a következő mérkőzésre, A Szeged elleni rangadóra. Hosszú még ez a szezon.”

Davis kibúvók helyett elsimerte, nem játszottak jól, támadásban, főleg a gyors akcióknál, és védekezésben egyaránt hiányzott a frissesség. Davisszel a hétvégi Bajnokok Ligája-fordulóban a címvédőt verték a bakonyiak, így a spanyol joggal bízott a hasonló folytatásban, még ha tudta is, nem lesz sétagalopp a tatabányai vendégjáték.

„Mindjárt itt a következő, ott már nyernünk kell! Nem történhet meg, hogy ne így legyen. Ezt most felejtsük el, és lépjünk tovább!” Zárógondolataival fordult a játékosaihoz is, hiszen valóban nem csüggedhetnek. Vasárnap a Szegeddel találkoznak, mely derbinek innentől a presztízsen túlmutató tétje is van.

A találkozót 17:45-től az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak