Musorujsag
Élő Eredmények

Csoknyai: Tapasztaltabb, rutinosabb edzőként ülök újra a kispadra

Csoknyai: Tapasztaltabb, rutinosabb edzőként ülök újra a kispadra

M4 Sport
Nem először ülhet le a válogatott kispadjára Csoknyai István, ezúttal azonban már sokkal tapasztaltabb, rutinosabb edzőként irányíthatja a csapatot a soron következő két Eb-selejtezőn - árulta el az M4 Sportnak a csütörtökön megbízott kapitány.

Csütörtökön este beszélt az Magyar Kézilabda Szövetség vezetőivel Csoknyai István, ők kérték fel arra, hogy szlovákok és olaszok elleni Eb-selejtezőkön irányítsa a magyar férfi kézilabda-válogatottat.

„Meglepette-e? Napok óta találgatott mindenki, hogy milyen irányba megy el a szövetség a döntéssel. Mondhatom azt, hogy egy kicsit meglepett, de amit inkább hangsúlyozni kell, hogy egy óriási megtiszteltetés és egy nagyon nagy lehetőség” – mondta a szakember, akinek a neve az elmúlt napokba felmerült a lehetséges Vranjes-utódok között.

Az 53 éves edző szerint az elsőszámú cél az, hogy a januári világbajnokságon jól szerepeljen a válogatott, azonban természetesen fontos lesz a következő két meccs is, mert az Európa-bajnoki selejtezők első állomása – a Szlovákia ellenit éppen a születésnapján, október 24-én játssza majd a csapat.

„Ami lényeges még, hogy a közeljövőben a hogyan továbbról beszélnünk kell a szövetséggel, tisztáznunk kell a részleteket – árulta el Csoknyai. – Volt már részem a válogatott irányításában, azonban már egy sokkal tapasztaltabb, rutinosabb edző vagyok, de nem lesz egyszerű az biztos.”

A válogatott célja nem lehet más, mint megnyerni a két Eb-selejtezőt, ezt megerősítette Csoknyai is. Úgy véli, senkit nem lehet lebecsülni, még akkor sem, ha tisztában van vele mindenki, mindkét találkozó egyértelmű esélyese a magyar válogatott. „Bízom benne, hogy két mérkőzésből, két győzelemmel tudunk majd debütálni.”

A Balatonfüredet irányító szakember a szerdai bravúros Veszprém elleni Tatabánya-győzelemről is szót ejtett.

„Ennek örülünk egyik oldalon, ezúton is gratulálok a Tatabányának. Ami a válogatott szempontjából talán nem jó, hogy a veszprémi válogatott játékosok nagyon jó formát nem árultak el magukról. Kicsit mintha hullámvölgyben lenne a csapat. Ráadásul vasárnap lesz egy szuperrangadó, utána jönnek a válogatottba a szegedi, veszprémi játékosok. Ez sem túl szerencsés, hogy egy ilyen ki-ki meccset játszanak, habár azt hozzáteszem, biztosan más mérkőzés lesz, mint a tatabányai.”

A korábbi válogatott játékos kitért arra is, nagyon örül neki, hogy van 3-4 olyan csapat – gondolt itt a Tatabányára, a Balatonfüredre, a Csurgóra és a Ferencvárosra –, amely próbál felzárkózni az élbolyba.

„Ez a magyar kézilabdának mindenképpen jó, hiszen a válogatott játékosok ezekben az úgymond kisebb csapatokban sokkal több lehetőséget kapnak.”

A Veszprém-Szeged szuperrangadót és a magyar válogatott Szlovákia elleni Eb-selejtezőjét az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak