Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy László: Ott leszek a világbajnokságon, ha a szükség úgy hozza

m4sport.hu
Habár a szlovénok elleni sikeres vb-selejtezőt követően azt mondta, ennyi volt, Nagy László ott lesz a januári kézilabda-világbajnokságon, amennyiben a szövetség erre igényt tart. A Veszprém klasszisa az M4 Sportnak adott interjúban a magyar csapat reális esélyeiről is beszélt.

Az esetleges visszatérésről

„Pont egy évvel ezelőtt vonultam vissza, aztán visszatértem a szlovénok elleni vb-selejtezőre. Akkor azt mondtam, az volt az utolsó, majd felvetődött a szövetség részéről, hogy a világbajnokság szóba kerülhet-e.”

„Ez a dolog még lóg a levegőben, abban maradtunk, ha sérüléshullám vagy olyan dolog nehezíti meg a válogatott felkészülését, hogy a személyemre is szükség lehet, mint játékos, csapatvezető vagy bármilyen más formában, természetesen ott leszek a válogatott környékén.”

„A visszatérésem nem személyhez kötött, a csapat és a magyar kézilabda érdekeit tartom fontosnak, mindegy, hogy a szövetségi kapitány Xavi Sabaté, Csoknyai István vagy anyukám esetleg. Nem az a lényeg, hogy ki, hanem miben tudnék segíteni.”

A januári világbajnokságról

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)

„Az mindenképpen elvárható, hogy a csoportból továbbmenjünk, illetve a kersztbejátszásnál is olyan ágra kerültünk, ahol nem verhetetlen ellenfeleink vannak. Bátorság lenne kijelenteni, hogy kijtunk az olimpiára, azonban a kitűzött cél, az olimpiai selejtezős helyezés elérése a világbajnokságon, reális lehet.”

Arról az értesülésről, miszerint a Veszprém véleményét is kikérte a szövetség Ljubomir Vranjes menesztése előtt

„Csak az újságból hallottam, hogy a mi véleményünket is kikérték a döntés meghozatala előtt. Én senkivel nem beszéltem hivatalosan. De ez nem is kívánságműsor, nem is tudom, hogy milyen indíttatásból került napvilágra. A legfontosabb, hogy a szövetség meghozta a döntést, a játékosoknak pedig úgy kell cselekedni a pályán és pályán kívül, ahogy azt az aktuális szövetségi kapitány megköveteli.”

A magyar válogatott ezen a héten – Nagy László nélkül – Szlovákia és Olaszország ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket Csoknyai István irányításával, akit napokon belül véglegesíthetnek a szövetségi kapitányi pozícióban.

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)

További tartalmak