Musorujsag
Élő Eredmények

Görbicz Anita és Nagy László is elnökségi tag lett a kéziszövetségben

m4sport.hu
November 8-án rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, az eseményen a küldöttek elfogadták a szövetség új alapszabályát, valamint elnökségi taggá választották Görbicz Anitát, Kirsner Erikát, valamint Nagy Lászlót – tájékoztatott a szövetség hivatalos honlapja.

Rengeteg feladat áll előttünk, amely megköveteli a Magyar Kézilabda Szövetség létszámnövekedését – mondta  az Alapszabály módosító javaslataival kapcsolatban Kocsis Máté, a szövetség elnöke.

„A legutóbbi küldöttgyűlés óta Magyarország és Szlovákia elnyerte a 2022-es férfi Európa-bajnokság közös rendezési jogát, ami számos új feladatot állított elénk. Nem pusztán egy sporteseményt szeretnénk rendezni, hanem egy olyan társadalmi eseményt, amely bemutatja a szervező országokat és városokat, valamint a sportágat, illetve bemutatja, hogy Magyarország és Szlovákia méltó szervezője tud lenni egy ilyen világeseménynek. Előttünk állnak továbbá a 2019-es FINAL4, a 2019-es női junior Európa-bajnokság, valamint a 2021-es férfi junior világbajnokság szervezési feladatai, amely megkíván egy nagyobb személyi apparátust. Javaslatot tettünk, hogy három új személlyel bővítsük az elnökségi tagok létszámát, javaslatunk ezen posztokra Görbicz Anita, Kirsner Erika és Nagy László. A három új elnökségi tag egyaránt képes arra, hogy hitelesen tudja népszerűsíteni a sportágat, nagyszerű sportolók, akiknek a segítségére és munkájára feltétlenül szükségünk van. Szervezeti átalakításra is szükség lesz a szövetségben, létrehozzuk az operatív igazgatói tisztséget” – indokolta a bővítést Kocsis.

(fotó: keziszovetseg.hu) (fotó: keziszovetseg.hu)

A küldöttek módosították a szervezet alapszabályát, ennek értelmében két fővel kibővült az MKSZ Elnöksége, valamint létrejött az operatív igazgatói pozíció.

Az operatív igazgatót – akárcsak a főtitkárt – a szövetség Elnöksége választja meg és bízza meg. Kocsis Máté elnök elmondta, hogy az operatív igazgatói posztra Novák András jelenlegi főtitkárt fogja javasolni az Elnökség számára, azzal, hogy jelenlegi feladatköreit megtartva látná el az operatív igazgatói pozíciót, a nagyobb nemzetközi feladatokkal járó főtitkári posztra pedig Horváth Gabriellát javasolja. Kocsis Máté elnök bejelentette azt is, hogy a 2022-es férfi Európa-bajnokság szervezésére létrejön egy, az MKSZ által tulajdonolt vállalkozás, amelynek vezetője Dr. Bíró Szabolcs lesz. Ezzel párhuzamosan az Európa-bajnokság infrastrukturális fejlesztésének felügyeletére a kormányzat kormánybiztost nevezhet ki, amelyre az MKSZ Bardóczy Gábort javasolta a kabinet részére.

Miután Bardóczy Gábor lemondott elnökségi tagságáról, összesen három új elnökségi tagot kellett választania a küldötteknek.

A Jelölő Bizottság a három helyre három jelöltet nevezett meg a javaslatok alapján: Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót. A három jelöltet a küldöttgyűlés egyhangú támogatással, ellenszavazat nélkül egyaránt megválasztotta.

További tartalmak