Musorujsag
Élő Eredmények

Az Érd búcsúzott az EHF Kupától

Az Érd búcsúzott az EHF Kupától

MTI
Az Érd HC öt góllal kikapott a norvég Storhamar HE otthonában a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjében a harmadik forduló vasárnapi visszavágóján, így nem jutott a csoportkörbe.

A párharc múlt szombati első mérkőzését a magyar csapat hazai pályán 29-28-ra megnyerte, és a visszavágót is jól kezdte (3-5). A világbajnok Betina Riegelhuth vezérletével a hazaiak fordítottak, majd pontosabb támadásaiknak köszönhetően háromgólos előnyt alakítottak ki a szünetig (15-12).

A második félidőt 4-0-s sorozattal kezdte a Storhamar, ezt követően egy ideig felváltva estek a gólok, majd az érdiek apránként csökkenteni tudták hátrányukat. A hajrában a szerb Jelena Lavko jóvoltából már csak két találat volt a különbség, végül mégsem sikerült a bravúros továbbjutás a magyar csapatnak.

A Storhamar magyar légiósa, Juhász Gabriella nem szerzett gólt, viszont volt három kiállítása, ezért a hajrában piros lapot kapott. A hazaiak – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Riegelhuth volt nyolc találattal, Heidi Löke hétszer volt eredményes.

Női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Storhamar HE (norvég)-Érd HC 32-27 (15-12)
az Érd legeredményesebb játékosai: Krpez Slezak 6, Lassource, Lavko 5-5, Kovacevic, Kiss N. 3-3
Továbbjutott: a Storhamar 60-56-os összesítéssel.

korábban:
Super Amara Bera Bera (spanyol)-Dunaújvárosi Kohász KA 22-23 (11-10)
Tj.: a Bera Bera 48-41-es összesítéssel.

később:
Siófok KC-Lada Toljatti (orosz) 18.45 (az első mérkőzésen: 26-30)

További tartalmak