Musorujsag
Élő Eredmények

Még Kim Rasmussent is meglepte a válogatott spanyolok elleni játéka

MTI
Még Kim Rasmussen szövetségi kapitányt is meglepte, hogy a magyar női kézilabda-válogatott remek játékkal magabiztosan, hat góllal legyőzte Spanyolország csapatát a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában szerda este.
epa07210993 Heach coach of Hungary, Kim Rasmussen, reacts  during the EHF Women EURO 2018 handball match between Hungary and Spain in Montbeliard, France, 05 December 2018.  EPA/PATRICK SEEGER Kim Rasmussen szövetségi kapitány (Fotó: EPA/PATRICK SEEGER)

„Minden elismerésem a spanyoloknak, nagyon gyors, erős, fiatal csapatuk van, edzőkollégám remek munkát végez. Nagyon boldog és meglepett vagyok. A védekezésünk ezúttal is jól működött, támadásban pedig egyre jobbak vagyunk. Némi szerencsénk is volt, de megdolgoztunk érte” – nyilatkozta a dán edző a spanyolok elleni 32-26-os siker után.

Hozzátette, hogy együttese nagyon jól összpontosított, és ez is hozzájárult a győzelemhez.

A magyar csapat múlt szombaton 28-25-re kikapott az előző tornán ezüstérmes Hollandiától, hétfőn 24-18-ra legyőzte Horvátországot, így a C csoport második helyén végzett. A középdöntő II. csoportjában, Nancyban pénteken a címvédő norvégokkal, vasárnap a németekkel, majd jövő szerdán a románokkal találkozik a válogatott, onnan az első kettő jut az elődöntőbe, a harmadik helyezett pedig az ötödik helyért játszhat.

Rasmussen elárulta, még nem sokat gondolkozott a középdöntőn, hiszen nagyon fontos volt a mai találkozó, és egyébként is mérkőzésről mérkőzésre tervez. Hozzátette, az újabb három mérkőzés nagyszerű lehetőség a fiatal játékosok és az új kerettagok számára.

A spanyol kapitány elismerte, hogy megérdemelt volt a magyarok győzelme (Fotó: EPA/PATRICK SEEGER)

Carlos Viver spanyol szövetségi kapitány elismerte, nem játszottak jól, védekezésben és támadásban sem tudták megoldani a feladatukat.

„Sokkal jobbak voltak a magyarok, komoly erőbedobásra lesz szükségünk a középdöntőben” – fogalmazott.

A mezőny legjobbjának megválasztott kapus, Kiss Éva úgy nyilatkozott, nagyon jó mérkőzést játszottak, amely után büszke a csapatra, mert mindenki mindent beleadott.

„Jól működött a védekezésünk és a támadásunk is, nagyon örülök, hogy két pontot viszünk a középdöntőbe” – nyilatkozta Kiss, aki 29 lövésből kilencet védett.

Kiss Éva (k) és Bíró Blanka (háttal), a győztes magyar válogatott kapusai a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország – Spanyolország mérkőzés után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Saját teljesítményéről elmondta, egy kicsit nehezen indult számára a meccs, de aztán jókor jöttek a védések. Mivel már kedden megtudta, hogy ezúttal ő lesz a kezdő, volt ideje alaposan felkészülni a mérkőzésre.

A magyar együttesnek ezúttal nem voltak hosszabb hullámvölgyei, akkor is gyorsan új lendületet vett, amikor sorozatban két-három gólt szerzett az ellenfél. A Győri Audi ETO KC kapusa erről úgy vélekedett, nagyszerűen segítették egymást a játékosok, egységes csapatot alkottak, így örömjátékot hozott számukra a meccs.

A Ferencváros beállója, Mészáros Rea úgy fogalmazott, a teljesítményükön látszott, hogy a játékosok egyre jobban ismerik egymást, egyre jobban összeszoknak.

„Azt beszéltük meg, hogy mindent kiadunk magunkból, amit tudunk, mert szükségünk van a két pontra. Az eredményen is látszik, hogy jól küzdöttünk, a megbeszélt taktikát végre tudtuk hajtani, ez is pozitívum, amiből építkezni tudunk” – nyilatkozta Mészáros, aki egy gólt dobott.

Kovács Anna (b) és a spanyol Elisabet Cesáreo Romero a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 3-án. MTI/Kovács Tamás Kovács Anna (b) és a spanyol Elisabet Cesáreo Romero a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország – Spanyolország mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A Debrecen jobbátlövője, Kovács Anna kilenc kísérletből háromszor volt eredményes. Meglátása szerint rendkívül összeszedett és fegyelmezett volt a válogatott, így megakadályozta, hogy a spanyolok fordítani tudjanak. A magyarok a szünetben öt, a 46. percben pedig már 11 góllal vezettek, és egyetlen alkalommal sem voltak hátrányban a találkozón.

Egy évvel ezelőtt, a németországi világbajnokságon szinte minden meccsen gyengén kezdett a csapat, idén ilyen problémával egyszer sem kellett megküzdenie. Kovács elmondta, kifejezetten figyeltek rá, hogy a spanyolok se tudjanak ellépni tőlük az elején, nehogy futniuk kelljen az eredmény után.

A magyarok már a csoportból való továbbjutással elérték, hogy az első kalapba kerüljenek a jövő decemberi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének sorsolásakor.

További tartalmak