Tóvizi Petra: A szurkolók belehajszolták a csapatot a sikerbe

Nem a spanyolok voltak gyengék, a magyarok játszottak fantasztikus meccset – véli a női kézilabda-válogatott szélsője, Lukács Viktória, aki mellett Tóvizi Petra, spanyol oldalról pedig a Fradiban játszó Nerea Pena értékelte az utolsó Eb-csoportmeccset.

Montbéliard, 2018. december 5. A győztes magyar válogatott tagjai a szurkolókkal közösen ünnepelnek a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés után a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 5-én. A magyar válogatott 32-26-ra győzött és bejutott az Eb középdöntőjébe. MTI/Kovács Tamás A magyar válogatott tagjai a szurkolókkal közösen ünnepelnek a spanyolok elleni Eb-meccs után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)


„Sajnos volt egy hibám” – értékelt boldogan, de önkritikusan Lukács Viktória a spanyolok legyőzése után. A szélső öt lövésből négyet gólra váltott, de nem tulajdonít neki nagy jelentőséget, hiszen poszttársaival leginkább éppen jó helyzetkihasználásukkal tudnak segíteni a csapatnak.

Lukács az M4 Sportnak hozzátette, az első meccs óta folyamatosan javul a válogatott játéka, a spanyolok elleni meccsre külön készültek a nyitott védekezésre, amit nagyon jól megoldottak, de biztosra veszi, hogy a meccset visszanézve találnak majd hibákat.

„Nem azt mondanám, hogy volt gyenge pontja a spanyoloknak, inkább azt, hogy ma fantasztikusan játszott a csapat” – így a 23 éves ferencvárosi játékos, aki már most nagyon izgatott az Eb-középdöntő miatt.

„Óriási érzés volt, hogy a szurkolók is így támogattak minket, és belehajszolták a csapatot a sikerbe” – fogalmazott Tóvizi Petra. Az első felnőtt világversenyén szereplő beálló jó védekezéssel vette ki részét a sikerből, ám úgy véli, még szoknia kell a 3-as védő pozícióját, de már „rajta van az ügyön”, és Planéta Szimonettával is egyre inkább megvan az összhang.

„Meccsről meccsre, napról napra csiszolódunk, és szerintem egy kemény falat alkotunk már” – mondta a nyáron junior világbajnoki címet szerző debreceni játékos.

Közel sem volt ennyire felszabadult a spanyol válogatott és a Ferencváros átlövője, Nerea Pena. Sőt, egyenesen katasztrófálisnak nevezte szerdai játékukat.

„Nehéz meccs volt. Katasztrófa volt a csapat, csak ezt tudom mondani – nyilatkozta keserűen. – A magyarok nagyon-nagyon benne voltak, nagyot harcoltak.”

Pena nem érti, hogy miért estek vissza, hiszen első két Eb-meccsükön koncentráltak voltak, a magyarok ellen viszont már a meccs elején gyengélkedtek, pedig roppant fontos lett volna nekik a győzelem.

A magyar válogatott az Eb-középdöntőben Norvégiával, Németországgal és Romániával mérkőzik meg. A találkozókat az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.