Megint cserélt Kim Rasmussen - Lakatos Rita visszakerült a csapatba

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihasználta a magyar válogatott újabb cserelehetőségét az Európa-bajnokság középdöntőjének első, norvégok elleni találkozója előtt.

Montbéliard, 2018. december 1. Lakatos Rita (b) és Tóth Gabriella (b2), valamint a holland Maura Visser (j) a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság első fordulójában játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 1-jén. MTI/Kovács Tamás
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a nyári, debreceni junior-világbajnokságon aranyérmes magyar válogatott csapatkapitánya Szalai Babett helyét foglalta el a keretben.

A Vác játékosa, Lakatos eddig két csoportmérkőzésen lépett pályára a kontinenstornán, mert a spanyolok elleni találkozó előtt lecserélte őt Kim Rasmussen szövetségi kapitány. A Dunaújváros irányítója, Szalai a horvátok és a spanyolok elleni meccsen kapott lehetőséget, gólt egyikük sem szerzett.

A magyar csapat múlt szombaton 28-25-re kikapott az előző tornán ezüstérmes Hollandiától, majd hétfőn Horvátországot 24-18-ra, szerdán Spanyolországot 32-26-ra legyőzte, így a montbéliard-i C csoport második helyén végzett. A középdöntő II. csoportjában, Nancyban pénteken 21 órától a címvédő norvégokkal, vasárnap a németekkel, majd jövő szerdán a románokkal találkozik a válogatott, onnan az első kettő jut az elődöntőbe, a harmadik helyezett pedig az ötödik helyért játszhat.

A válogatott összes mérkőzését az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.