Musorujsag
Élő Eredmények

Rasmussen: Fizikális meccsek várnak ránk, ezért került vissza Lakatos

Rasmussen: Fizikális meccsek várnak ránk, ezért került vissza Lakatos

m4sport.hu
A magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen az M4 Sportnak elmondta, azért cserélte le Szalai Babettet, mert Lakatos Rita személyében egy masszívabb játékosra van szüksége, hiszen az Európa-bajnokság középdöntőjében nagyon fizikális meccsek várnak majd a csapatra.

A magyar válogatott Eb-középdöntős meccseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben!

Rasmussen újabb cserét hajtott végre a magyar válogatottban, így Lakatos Rita visszakerült a csapatba. 

„Nem kell mindig mindenkinek elmagyaráznom a cseréim okát. Vannak elképzeléseim, hogyan játsszon a csapat és szeretném látni Lakatos Ritát ez ellen a fizikálisan nagyon erős norvég együttes ellen. A spanyolok nyitottabban játszottak, de gyorsabbak a játékosaik, míg az előttünk elő három mérkőzés sokkal fizikálisabbnak ígérkezik” – mondta a Norvégia, Németország és Románia elleni középdöntős Eb-meccsekről a kapitány.

Rasmussen azt is elárulta, nem azért hívta vissza Lakatost, mert játszott a norvég Byasen csapatában. Amire felhívta a figyelmet, hogy csapatának nagyon oda kell figyelnie a norvégok lerohanásaira, ami pedig a skandinávok gyengéit illeti, nem túl derülátó.

„Nem gondolom, hogy Norvégiának lenne gyenge pontja. Amiben viszont a legerősebbek, az a győzelembe vetett töretlen hitük. Ha mégis rést keresnék a pajzson, akkor azt mondanám, hogy most egy picit sebezhetőbbnek tűnnek, így nem tudni, hogy reagálnak. Az egyetlen, amit igazán uralnunk kell, az saját magunk. Fontos, hogy úgy menjünk bele a meccsbe, hogy keressük a lehetőségeket és ki is használjuk azokat.”

Magyarország–Norvégia december 7.,21:00, M4 Sport, m4sport.hu

Magyarország–Németország december 9., 15:00, M4 Sport, m4sport.hu

Magyarország–Románia december 12., 18:00, M4 Sport, m4sport.hu

További tartalmak