Schatzl Nadine: Rasmussen mentálisan nagyon erőssé tett minket

Természetesen nagyon boldogan nyilatkoztak a magyar női kézlabda-válogatott játékosai, miután a szerdai középdöntőn legyőzték Romániát.

„Az egyik szemünk sír, a másik nevet - nyilatkozta a magyar csapat kiemelkedően jól teljesítő szélsője, Schatzl Nadine a találkozó után. - Sajnálom, hogy haza kell mennünk holnap, de nagyon büszke vagyok a csapatra, mert attól függetlenül, hogy kedden már gyakorlatilag tudtunk, hogy nincs a továbbjutásnak esélye, de akkor is szívünket, lelkünket odatettük a pályára és együtt harcoltunk."

A 25 éves játékos szerint a válogatott erőssége, hogy egy percig nem adják fel, mindig küzdenek és segítik egymást, sosem temeti magát a csapat, mindig pozitívan gondolkodnak. A Ferencváros játékosa, azt is elárulta, szerinte mi az, ami miatt Kim Rasmussen ezt tudta kihozni a válogatottból.

„Ért a nyelvünkön. Odafigyel ránk, arra, hogy minél többet pihenhessünk, mentálisan nagyon erőssé tett minket."

Az együttes csapatkapitánya, Kovacsics Anikó is kiemelte, nagyon büszke a válogatottra: „Szerintem meccsről meccsre jobban játszottunk ezen az Európa-bajnokságon" - hozzátette, kijött a csapaton az, hogy az Eb előtt pár nappal játszottak először ebben az összeállításban. „Kellett idő, hogy összeérjenek a dolgok. Ezen a meccsen is hatvan percig mindenki küzdött hajtott. Mindenki hozzátett valamit, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig. Hatalmas csapatmunka volt, nagyon jó ebben a csapatban lenni."

A mérkőzés egyik hőse, Kiss Éva elmondta, nem foglalkoztak a másik csapattal, mentek előre és próbálták azt csinálni, amit ők tudnak. „Mindenki kiadott magából mindent, így ez a győzelem igazi csapatmunka volt." Megjegyezte, hogy az Európa-bajnokság előtt nem ilyen teljesítményt vártak volna a válogatottól, így ez mindenképpen nagy eredménynek számít ezzel a fiatal csapattal. Úgy véli, túlteljesítették az elvárásokat és egy nagyon jó Európa-bajnokságot produkáltak.

A Ferencváros fiatal átlövője, Háfra Noémi lőtte a németek elleni találkozó győztes gólját, és a románok elleni sikerből is jócskán kivette részét. A 20 éves kézis az M4 Sportnak elmondta, sok hibával játszott, de igyekezett mindig kijavítani ezeket. Mindig arra gondol, amit tud, és azt igyekszik jól megcsinálni. Elárulta, nagyon jó érzés volt megverni lábbal a románok klasszisát, Christina Neagut, hiszen egy példaképét utasította maga mögé - a románok kulcsember egyébként súlyos térdsérülést szenvedett a találkozó 52. percében.