Musorujsag
Élő Eredmények

Oroszország az első döntős a kézi Eb-n, Románia bronzért játszhat

m4sport.hu/MTI
Oroszország egy szoros első és egy simább második félidőt követően 28–22-re legyőzte Romániát a női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében, így első csapatként bejutott a vasárnapi fináléba.
(fotó: EPA/YOAN VALAT)

Némi meglepetésre a románok kezdtek jobban, sőt egy 5-1-es sorozattal elléptek ellenfelüktől, pedig legjobb játékosuk, Cristina Neagu súlyos térdsérülés miatt csak a lelátóról figyelhette a találkozót.

Az oroszok Anna Vjahirjeva és Julija Managarova vezérletével a szünet előtt 17 másodperccel fordítottak, de az első félidő összképe alapján jobbnak tűnt Ambros Martín szövetségi kapitány együttese. A Győri Audi ETO KC élén négy alkalommal is Bajnokok Ligáját nyerő szakvezető jelenleg éppen a legjobb orosz klubcsapatot, a Rosztov-Dont irányítja, ez külön pikantériát adott a meccsnek.

Egy 5-0-s széria végén az oroszok három góllal vezettek a második felvonás elején, majd egy újabb ötös sorozattal eldöntötték a találkozót, amit Horváth Péter és Marton Balázs személyében magyar játékvezetők dirigálták.

Az olimpiai címvédő és négyszeres világbajnok orosz válogatott mindössze második alkalommal jutott Európa-bajnoki döntőbe.

A mezőny legjobbja Anna Vjahirjeva volt, aki 17 lövésből 13 gólt dobott. A Siófok KC román kapusa, Denisa Dedu 17 kísérletből hármat hárított. Klubtársa, Gabriela Perianu háromszor volt eredményes, a kisvárdai Ana Maria Dragut pedig négy gólt szerzett.

Eredmények:
elődöntő:
Franciaország-Hollandia 27-21 (12-11)
Oroszország-Románia 28-22 (16-15)
az 5. helyért:
Norvégia-Svédország 38-29 (22-14)
a vasárnapi program (Párizs):
a 3. helyért: Románia-Hollandia 14.00
döntő: Franciaország-Oroszország 17.30

További tartalmak