Újabb világ- és Európa-bajnokot igazolt a Győr

A következő szezontól a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Estelle Nze Minko.

A francia válogatottal 2017-ben világ-, 2018-ban Európa-bajnok, 2016-ban olimpiai ezüstérmes irányító a nyáron Siófokról érkezik Győrbe.

Estelle Nze Minko a 2018-as Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat) Estelle Nze Minko a 2018-as Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)„Sokáig nem kellett keresgélni erre a posztra, hiszen Estelle Nze Minko karrierjét már jó ideje nyomon követtük. Remek adottságú, gyors játékosról van szó, aki remekül lát a pályán. Tehetségét jelenlegi csapatában és a francia válogatottban is igazolja. Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és biztos vagyok benne, hogy Stine Oftedallal közösen remekül megoldják majd a következő szezontól a irányítói feladatokat” – idézi a klub honlapja dr. Bartha Csaba elnököt.

„Nagyon örülök, hogy jövőre a Győri Audi ETO KC-ben szerepelhetek. A világ legjobb csapatáról van szó, ahová örömmel megy az ember. Minden évben komoly célokat tűznek ki a csapat elé, ami megegyezik saját céljaimmal: a legjobbnak lenni! Jó lesz ismét a Bajnokok Ligájában szerepelni és szeretném teljesítményemmel bebizonyítani, hogy helyem van a csapatban.” – nyilatkozta a 27 éves Estelle Nze Minko.

A BL-címvédő ETO korábban egy másik világ- és Európa-bajnok játékos, a szintén francia beálló, Beatrice Edwige nyári érkezését jelentette be, a szezon végén ugyanakkor távozik a csapattól Nycke Groot.