Norvég olimpiai bajnokkal erősít a Győr

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok jobbátlövőt igazol a Győri Audi ETO KC Amanda Kurtovic személyében.

A 27 éves norvég klasszis jelenleg sérülését követő rehabilitációját végzi, és nyáron csatlakozik a kisalföldiekhez.

Amanda Kurtovic eredménysora kimagasló: 2012-ben Olimpiát nyert Norvégiával, négy évvel később pedig egy bronzérmet is szerzett Rióban. Világbajnokságokon két alkalommal arany (2011,2015) egy alkalommal pedig ezüstérmet (2017) ünnepelhetett. A 2016-os svéd EB-n aranyérmet nyert. Klubszinten egy 2011-es Larvikkal megszerzett BL győzelemmel már büszkélkedhet, majd a Viborg színeiben KEK-et nyert 2014-ben. Norvég, dán és román bajnoki címek birtokosa.

„Hihetetlen boldog vagyok, hogy a Győri Audi ETO-hoz szerződhetek. Nem kellett bemutatkoznunk egymásnak, ellenfélként már többször is játszottam ellenük. Kétség kívül a világ egyik legjobb klubjáról van szó, akik mindig, mindent meg akarnak nyerni, a közönségük pedig mindenhol elképesztő hangulatot teremt. Büszkén jelentem be, hogy 3 évig tagja leszek a csapatnak és ennek a csodálatos klubnak” - nyilatkozta a győri klub hivatalos oldalán Amanda Kurtovic.

Amanda Kurtovic és Bartha Csaba (fotó: gyorietokc.hu) Amanda Kurtovic és Bartha Csaba (fotó: gyorietokc.hu)A győriek a közlemény végén kitérek arra, hogy még egy jobbátlövő érkezése várható, ami azt jelenti, hogy a sajtó értesülések igaznak bizonyulhatnak Nora Mörk esetleges távozásával kapcsolatban, de az is elképzelhető, hogy a szintén súlyos térdsérüléséből felépülő Tomori Zsuzsannától válik meg a klub. Ez annak alapján pedig szinte biztosnak tűnik, hogy a győriek által közöl jövő évi keretben egyik kézilabdaázó sincsen benne.

A 2019/20-as szezon eddig közölt bejelentései alapján a Győri Audi ETO KC jövő évi kerete jelenleg a következő:

Kapusok: Kari Aalvik Grimsbö, Kiss Éva, Amandine Leynaud

Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Jana Knedlikova

Jobbátlövők: Amanda Kurtovic, Kürthi Laura

Irányítók: Farkas Johanna, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal,

Beállók: Kari Brattset, Beatrice Edwige

Balátlövők: Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronika Kristiansen

Balszélsők: Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia