Séfnek tanul a Szeged világbajnoka

Főzőtanfolyammal múltja az időt az edzések és a meccsek között a Szeged kézilabdacsapatának spanyol játékosa, Jorge Maqueda. A világbajnok kézis igazi spanyol omlettet főzött az M4 Sport stábjának, közben hobbijáról és a kézilabdáról is szót ejtett.

„Spanyol omlettet fogok készíteni, ami abban különbözik a magyartól, hogy a tojás és a hagyma mellett krumpli is kerül bele" - árulta el az M4 Sport stábjának a 31 éves kézilabdázó. Amíg az előkészültek tartottak, azt is elmesélte, hogy jött a főzés szeretete az életébe.

„Gyerekkoromban beleszerettem a főzésbe. Mikor családdal mentünk valahova, mindig a nagybátyám főzött mindenkire én pedig ott sürögtem-forogtam körülötte és segítettem neki az előkészületekben. Most a kézilabdaázás mellett elkezdtem egy főzőtanfolyamra járni, amelyen mindent megtanulhatok a főzésről" - hozzátette, nem egyszerű összeegyeztetni hobbiját és a kézilabdát, hiszen számára a legfontosabb, hogy jó formában legyen a pályán, ugyanakkor a profi sport utáni életére gondol.

A kézis elárulta, kedvenc magyar étele a gulyásleves, mert nagyon szereti a fűszeres ételeket. A főzés utolsó fázisában a kézilabda is szóba került.

„Az egész csapat nagyon boldog, hiszen a Bajnokok Ligájában már nem végezhetünk hátrébb a második helynél. Ettől függetlenül a hozzáállásunk nem változik, minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Teljesítettük az eddigi feladatunkat, de nincs pihenés, fel kell készülnünk az egyenes kieséses szakaszra."

A teljes interjút a lejátszóra kattintva tekintheti meg.