Musorujsag
Élő Eredmények

Jó hír az európai válogatottaknak: létszámemelés a kézilabda-vb-n

Jó hír az európai válogatottaknak: létszámemelés a kézilabda-vb-n

MTI
Néggyel több európai csapat szerepelhet a következő, 2021-es férfi kézilabda-világbajnokságon, amelyen az eddigi 24 helyett már 32 válogatott vesz részt.

A nemzetközi szövetség (IHF) – amely október közepén döntött a létszámemelésről – hétfőn a honlapján hozta nyilvánosságra a mezőny kontinensek szerinti eloszlását.

Európát az eddigi kilenc helyett tizenhárom csapat képviseli, Afrikát pedig három helyett hat. Az ázsiai válogatottak száma – négy válogatott – nem változik, Közép- és Dél-Amerika szintén négy, Észak-Amerika és a Karibi térség pedig egy helyet kap. Óceánia csak akkor indíthat csapatot, ha legjobbja az első öt közé jut az Ázsia-bajnokságon. Ha ez nem sikerül, akkor az IHF egy helyett két szabadkártyát oszt ki.

A 2021-es világbajnokság automatikus résztvevője a címvédő Dánia és a házigazda Egyiptom.

A létszámemelés a férfi és a női tornákat is érinti a felnőtt, a junior és az ifjúsági korosztályban. A következő női világbajnokságot – decemberben Japánban – még 24 csapattal rendezik meg.

Jövő januárban lesz az első olyan férfi Európa-bajnokság, amelyen már nem 16, hanem 24 válogatott szerepel.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nycke Groot Dániába igazolt
A Győri Audi ETO vb-ezüstérmes irányítója, Nycke Groot a dán Odense csapatánál folytatja pályafutását - szúrta ki az nso.
Kézilabda