Musorujsag
Élő Eredmények

Pena és Szikora távozik a Ferencvárostól, Siófokra igazolnak

m4sport.hu
A Ferencváros szerdán hivatalos közleményben jelentette be: a 2018/19-es szezon végén Szikora Melinda és Nerea Pena is távozik a klubtól, nyártól mindkét játékos a Siófok együttesében folytatja pályafutását.
A győri Elena Crina Pintea (j) és Háfra Nerea Pena, az FTC játékosa (b) a női kézilabda NB I Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésén a győri Audi Arénában 2019. január 2-án. (fotó: MTI/Krizsán Csaba) Nerea Pena (fotó: MTI/Krizsán Csaba)

„A Ferencváros elmúlt éveit meghatározó játékosokról van szó, akiket szerettünk volna megtartani, de ők sajnos nem fogadták el az ajánlatainkat. Sajnálom mindkettejük döntését, köszönjük az itt töltött éveket és a további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk” – nyilatkozta Bognár László, a ferencvárosi kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója.

Szikora Melinda 2013, míg Nerea Pena 2012 óta erősítette a Ferencvárost és a jövőben is csapattársak maradnak: nem sokkal az FTC közleménye után a Siófok mindkét játékos szerződtetését bejelentette.

FTC-Rail Cargo Hungária - HCM Baia Mare - Szikora Melinda - MTI Fotó: Kovács Anikó Szikora Melinda (fotó: MTI/Kovács Anikó)

A 30 éves kapus a távozó Denisa Dedu helyét veszi át a gólvonalon új csapatában, míg a spanyol válogatott irányító-átlövő személyében Estelle Nze Minko méltó utódját találták meg – közölte a Balaton-parti klub.

(forrás: siofokkc.hu) (forrás: siofokkc.hu)

„Ez egy elképesztő igazolás a számunkra, nagyon tapasztalt játékos, a képességeit aligha kell ecsetelnem. Rengeteget láttam már játszani, képes megteremteni a különbséget akárki ellen. Amikor a Larvik edzője voltam, akkor is sokat játszottunk ellene, és néha azt éreztem, hogy hiába próbáljuk megállítani, előttünk jár egy lépéssel. Nagyon gyors játékos és képes minden belső pozícióban extra teljesítményre. Azt hiszem ezzel kifejeztem, hogy mennyire elégedett vagyok az érkezésével” – nyilatkozta Tor Odvar Moen vezetőedző.

„Egy olyan kapust sikerült megszereznünk, aki évek óta a legmagasabb szinten bizonyítja tehetségét mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. Volt egy komolyabb sérülése, de ez már a múlté. Solberggel egy nagyon izgalmas kapuspárost fognak alkotni. Annak is örülünk, hogy személyében magyar játékost igazoltunk, szeretnénk ezen a téren is előrelépni” – mondta a klub honlapjának a Siófok KC ügyvezetője, Fodor János.

További tartalmak