Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenkettővel verte Japánt a női kéziválogatott

mti
A magyar női kézilabda-válogatott 33-21-re legyőzte Japán csapatát a Siófokon rendezett vasárnapi barátságos mérkőzésen.

A magyar válogatott ezen a héten Balatonbogláron edzőtáborozott, majd története során első alkalommal játszott mérkőzést Siófokon. A keret tagjai közül Bíró Blanka, Kazai Anita és Elghaoui Asma nem szerepelt a találkozón.

Az ázsiaiak tartalékos összeállításban érkeztek Magyarországra. Dán szövetségi kapitányuk, Ulrik Kirkely úgy fogalmazott, 10-12 játékosa hiányzik azok közül, akiket figyelembe vesz majd decemberben a kumamotói világbajnokságon, illetve jövő nyáron a tokiói olimpián.

A házigazdáknak az első félidőben több jó időszakuk is volt, ám ezek rövidnek bizonyultak, mert nem tudták megfelelően kihasználni, hogy az ellenfelet kizárólag alacsony termetű játékosok alkotják. A japánok kétszer is 3-0-s sorozatot produkáltak, és 11 perc alatt csupán egy gólt kaptak, mert a magyarok számos lövést elhibáztak, illetve Kametani Szakura remekül védett. A hajrában a hazaiak jól védekeztek, sikerült némileg meglépniük, és a szünetben 12-8-ra vezettek.

A magyarok számára eleinte a második felvonásban is kellemetlen volt a japánok nyitott védekezése, a folytatásban viszont egy 4-0-s szériával növelték előnyüket, mert lendületes, pontos akciókat tudtak vezetni, Triffa Ágnes pedig kiválóan védett. Ezt követően szinte végig olajozott volt a hazaiak csapatjátéka. Amikor az első válogatott mérkőzését játszó átlövő, Kopecz Barbara megszerezte az első találatát, csapata már tíz góllal vezetett, és végül 12-vel győzött.

A két együttes 18. alkalommal találkozott egymással, és a magyarok mérlege továbbra is százszázalékos.

Kim Rasmussen, a magyarok szövetségi kapitánya a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, csapata összpontosítva védekezett, de az energiaszinttel nem volt teljesen elégedett. „Az elején több helyzetet kihagytunk, de lehet, hogy tegnap kicsit erősebben edzettünk, ez is okozhatta. Fontos, hogy mindenki kapott játéklehetőséget, ez néhol persze megtörte a ritmusunkat. Háfrát, Tomorit és Kovacsicsot pihentetni akartam. Összességében eredményes hetet töltöttünk együtt, sok játékost láttam, a legjobbjukat nyújtották és az ázsiai játékstílussal is ismerkedtünk.”

Eredmény:
Magyarország-Japán 33-21 (12-8)
a magyar gólszerzők: Tóvizi, Klivinyi 6-6, Klujber 5, Szabó L., Faluvégi 3-3, Schatzl, Kovacsics, Lukács 2-2, Kopecz, Puhalák, Mészáros, Háfra 1-1

További tartalmak