Musorujsag
Élő Eredmények

Bejutott az EHF Kupa döntőjébe a Siófok

MTI
A Siófok KC döntőbe jutott a női kézilabda EHF Kupában, miután vasárnapi 27-25-ös veresége ellenére 53-51-es összesítéssel megnyerte a dán Viborg HK elleni elődöntőt.

A siófokiak múlt szombaton házigazdaként 28-24-re nyerték meg a párharc első meccsét. A visszavágó legjobbja a vendég Siófok horvát balátlövője, Andrea Kobetic volt nyolc góllal.

A kupasorozat döntőjében 15. alkalommal szerepelhet magyar csapat, az eddigi mérleg hat arany- és nyolc ezüstérem.

A dán Esbjerg elleni finálé első mérkőzését május első hétvégéjén rendezik, a visszavágóját pedig egy héttel később. Kedden derül ki, hogy melyik csapat kezd hazai pályán.

Eredmény,
Női EHF Kupa, elődöntő, visszavágó:

Viborg HK (dán)-Siófok KC 27-25 (12-11)

a Siófok gólszerzői: Kobetic 8, Böhme 4, Jezic, Nze Minko 3-3, Aoustin, González Álvarez 2-2, Elghaoui, Perianu, Hmirova 1-1
Továbbjutott: a Siófok, 53-51-es összesítéssel.

Támadásban és védekezésben is remekül kezdtek a vendégek (0-3), de a játékuk kapkodóvá vált, és ezt kihasználva a házigazdák fordítottak. A világbajnok francia Estelle Nze Minko vezérletével ismét átvette az irányítást a Siófok, és egy 6-2-es sorozattal visszavette a vezetést (10-7). Tor Odvar Moen vezetőedző ezután pihenőt adott kulcsembereinek, de Katarina Jezic, Andrea Kobetic és Nze Minko hiányában csapatuk nem tudta megtartani előnyét a szünetig.

A második felvonás elején ismét a legerősebb összeállításban játszott a Siófok, de nehezen boldogult a Viborg öt-egyes védekezésével. A hazaiak 16-13-ra vezettek, hatékonyan lőttek, ám idejében megtalálta ellenfele taktikájának ellenszerét a vendégcsapat, Kobetic vezérletével le tudta dolgozni hátrányát és nyolc perccel a vége előtt egyenlített.

Úgy tűnt, hogy a dánok hibái eldöntik a továbbjutást, de a hajrában rendkívüli lelkesedéssel ismét elhúztak, a Siófoknak 19 másodperccel a vége előtt Simone Böhme büntetőjére volt szüksége, hogy biztosítsa a fináléba kerülését.

A Viborg legeredményesebb játékosa Ann Norgaard volt öt góllal.

további eredmény:

Team Esbjerg (dán) – Herning-Ikast (dán) 30-16 (20-8)

Tj.: az Esbjerg kettős győzelemmel, 53-36-os összesítéssel.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Cseh Sándor: A játékosok azt sem tudták, milyen mérkőzés következik
Az M4 Sport Sport7 című műsorában komoly hangsúlyt kapott a téma, hogy az élsportolók milyen terhelést kapnak egy szezon folyamán, és mindez milyen hatással van egészségükre, illetve teljesítményükre. Cseh Sándor, a Szolnok vízilabdacsapatának korábbi edzője arról mesélt, hogy volt időszak, amikor annyi mérkőzés követte egymást pár nap eltéréssel, hogy játékosai olykor nem tudták, hogy ki ellen ugranak vízbe legközelebb, illetve megesett, hogy hosszabb időn keresztül nem tudtak edzeni, mert nem fért bele a programba.
Sportok