Musorujsag
Élő Eredmények

Időn túli hetessel mentett pontot az oroszok ellen a kéziválogatott

mti
A magyar férfi kézilabda-válogatott egy időn túli hétméteresből egyenlítve játszott döntetlent az oroszok ellen az Érden rendezett Európa-bajnoki selejtezőn, ezzel újabb nagy lépést tett a továbbjutás, egyben a csoportelsőség felé.

Csütörtökön Asztrahánban 25-19-re győztek a magyarok. Ezúttal is mindkét csapatból hiányzott egy-egy szegedi játékos: a hazaiaktól Bodó Richárd, a vendégektől Dmitrij Zsitnyikov.

A magyarok a meccs elején 3-2-re vezettek, de ezután pontatlan lövéseik miatt hat percig nem találtak a hálóba, így az oroszok három góllal elhúztak. A folytatásban is mozgékonyabb, hatékonyabb volt a vendégcsapat támadójátéka, így a szünetben néggyel vezetett.

A második felvonás elején némileg javult a magyar válogatott védekezése, ezt kihasználva egy 3-0-s sorozattal sikerült felzárkóznia, ám az egyenlítésre nem volt esély, mert egyrészt több büntető is kimaradt, másrészt a mezőnyjáték során az oroszok rendezték a soraikat.

A hajrában is küzdött az egyenlítésért a hazai csapat, a Mikler Roland helyére beállt Székely Márton az utolsó 12 percben nem kapott gólt, és mivel Lékai Máté értékesítette az időn túli hétméterest, a magyaroknak sikerült döntetlenre menteniük a meccset, amelyen csak egyetlen alkalommal, 3-2-nél vezettek.

A vendégek legeredményesebb játékosa Timur Gyibirov és Hleb Kalaras volt, egyaránt hat találattal.

A két csapat 17. alkalommal találkozott, tíz orosz és öt magyar győzelem mellett ez volt a második döntetlen.

Csoknyai István szövetségi kapitány a lefújás után elmondta, számítottak rá, hogy sokkal nehezebb dolguk lesz, mert kétszer tették meg a Magyarország és Asztrahán közötti utat a héten, illetve azt is sejteni lehetett, hogy az oroszok önmagukhoz képest jobbat nyújtanak csütörtöki teljesítményüknél. „Sajnos kilúgozódtak a játékosaink, viszont óriási dicséret illeti őket, a küzdeni tudásuk példamutató volt, és nagy hajrával, az utolsó percekben nagyot küzdve mentettek pontot, amivel nagyot léptünk a kvalifikáció felé” – nyilatkozta.

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 4. forduló, 7. csoport:
Magyarország-Oroszország 23-23 (11-15)
a magyar gólszerzők: Lékai 6, Bánhidi, Bóka, Vasic 3-3, Balogh Zs., Ligetvári, Máthé 2-2, Ancsin, Szöllősi B. 1-1

később:
Szlovákia-Olaszország 17.00

A csoport állása:
1. Magyarország 7 pont/4 mérkőzés
2. Oroszország 5/4
3. Olaszország 2/3
4. Szlovákia 0/3

A magyar válogatott további programja:
június 12., szerda:
Szlovákia–Magyarország, Vágsellye 18.00

június 16., vasárnap:
Magyarország–Olaszország, Kecskemét 18.00

A nyolc csoport első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik vehet részt a jövő januári, norvég, osztrák, svéd közös rendezésű kontinensviadalon.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1210918"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A mieink egy időn túli hetessel mentettek pontot.
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/04/D_KOS201904140091-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak