Kisorsolták a Győr BL-elődöntős ellenfelét

A norvég Vipers Kristiansand lesz a címvédő Győr ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája májusi, budapesti négyes döntőjének első játéknapján, az elődöntőben.

A két csapat azonos csoportban szerepelt a középdöntőben: a magyar együttes hazai pályán 33-29-re, idegenben pedig 33-26-ra győzött. A 23 BL-mérkőzés óta veretlen magyar csapat 12. alkalommal jutott elődöntőbe a legrangosabb európai kupasorozatban.

A másik ágon az orosz Rosztov-Don és a francia Metz HB találkozik.

A női BL hatodik budapesti négyes döntőjét május 11-én és 12-én rendezik. Az elődöntőket szombaton 15.15-től és 18 órától játsszák – a meccsek sorrendje a televíziókkal történő egyeztetés után válik hivatalossá –, másnap 15.15-től kerül sor a bronzmérkőzésre, 18 órától pedig a döntőre.

Eduarda Amorim, a győriek brazil balátlövője úgy fogalmazott, a legnagyobb motiváció számukra, hogy megvédjék a címünket. „Új kihívás, új csapatok, nagyon izgalmas mérkőzésekre van kilátás. Szeretem, ahogy játszanak, hiszen a norvégok mindig sokat futnak és nagyon gyorsak. Semmiféle nyomás nem lesz rajtuk, nehéz feladat lesz legyőzni őket” – nyilatkozta a világbajnok játékos.

A Vipers kapusa, Katrine Lunde – aki kétszer nyert BL-t az ETO színeiben –, elmondta, nincs mit veszteniük, bár a Győr kerete kiváló játékosokból áll, akik remek csapatot alkotnak. „Különleges érzés számomra a győriek ellen játszani. Örülök, hogy a közelmúltban kétszer is találkoztunk velük, mert láthattuk azt a szintet, amire mi is törekszünk” – magyarázta.