Musorujsag
Élő Eredmények

Fél lábbal már a BL négyes döntőjében a Telekom Veszprém

m4sport.hu/MTI
Hatgólos, 28–22-es győzelmet aratott a Flensburg vendégeként a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A német bajnokságban címvédő és listavezető hazaiak remekül kezdtek, öt percig nem kaptak gólt, és 3-0-ra elhúztak. Újabb öt perc elteltével a Veszprém egyenlített, a meccs negyedénél pedig már két találattal vezetett, mert egyre kevesebbet hibázott, játéka pontosabbá vált (8-6). Ebben az időszakban a magyar csapat kiválóan hatástalanította a Flensburg gyors játékát, támadásban pedig 4-0-s sorozatot produkált.

A Veszprém legjobb védekező játékosai közül Mirsad Terzic és Blaz Blagotinsek is gyorsan begyűjtött két-két kiállítást, ezt kihasználva a német együttes fordított (13-12). A szünetben döntetlen volt az állás, annak ellenére, hogy a hazaiak bosnyák kapusa, Benjamin Buric sokkal jobban védett, mint a túloldalon Sterbik Árpád.

A második félidő elején Mikler Roland bravúros védésekkel mutatkozott be a vendégek kapujában, csapattársai kiválóan védekeztek, így 14 perc alatt csupán egy gólt kaptak, miközben Petar Nenadic irányításával hetet lőttek (16-22).


David Davis vezetőedzőnek csakhamar időt kellett kérnie, mert a Buric helyére beállt Torbjörn Bergerud nagyszerűen védett, és egy újabb fordulatot követően a házigazdák elkezdték a felzárkózást. A Veszprém több mint hét percig nem talált be, de a hajrában ismét remekül teljesített, megint elbizonytalanította ellenfelét, így némi meglepetésre hat góllal nyert idegenben.

A Flensburg legeredményesebb játékosa Holger Glandorf és Magnus Jöndal volt egyaránt öt találattal.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen mellett a Flensburg háromszor, a Veszprém pedig immár hatodszor nyert.

A visszavágót jövő szombaton rendezik. A négyes döntőre június 1-én és 2-án kerül sor Kölnben.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:
Flensburg-Handewitt (német) – Telekom Veszprém 22–28 (15–15)
a Veszprém gólszerzői: Nilsson 6, Mackovsek, Lékai 3-3, Mackovsek, Ilic, Tönnesen, Nagy L., Marguc, Strlek, Mahé 2-2, Gajic, Nenadic 1-1

csütörtökön játsszák:
Vardar Szkopje (macedón) – MOL-Pick Szeged 20.00

További tartalmak