Ambros Martín csapata lesz a Győr ellenfele a BL-döntőben

Az Ambros Martín irányította orosz Rosztov-Don 27-25-as győzelmet aratott a francia Metz ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így a spanyol edző korábbi csapat, a Győri Audi ETO ellen meccselhet a vasárnapi BL-döntőben.

A középdöntőben a Metz házigazdaként 29-25-re, idegenben pedig 26-18-ra legyőzte a Rosztovot, ezúttal viszont az oroszok lényegesen jobban kezdtek, hatékonyabban támadtak és jobban védekeztek (7-3). Az idény legjobb edzőjének megválasztott Emmanuel Mayonnade két időkérése ellenére sem változott a játék képe, az oroszok a holland Lois Abbingh vezérletével magabiztosan vezettek a szünetben.

A második félidő elején egy 6-1-es sorozattal felzárkózott a korábbinál sokkal pontosabban játszó Metz, amely Grace Zaadi vezetésével jól használta ki ellenfele hibáit. A török játékvezetői páros tévedései mindkét csapat játékosait, illetve a közönséget is bosszantották.

A hajrában megtört a franciák lendülete, így nem volt esélyük az egyenlítésre.

A Rosztov-Don vezetőedzője a spanyol Ambros Martín, akinek az irányításával a Győri ETO a Bajnokok Ligáját négyszer, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször nyerte meg 2012-től tavaly nyárig. A spanyol szakvezető az SD Itxako edzőjeként 2009 és 2012 között hatszor találkozott az ETO-val, amelyet akkori csapata - két döntetlen és három vereség mellett - csak egyszer győzött le.

A Győri ETO nyolcadik alkalommal jutott a BL-döntőbe, a Rosztov tavaly volt először elődöntős, és az idei lesz az első fináléja.

A magyar csapat mérlege eddig négy győzelem és két vereség a Rosztov ellen.

Női Bajnokok Ligája, elődöntő:
Metz HB (francia) - Rosztov-Don (orosz) 25-27 (8-15)
a legeredményesebb játékosok: Zaadi 9, Houette 5, Niombla, Flippes 4-4 illetve Vjahirjeva 7, Abbingh 5, Managarova, Bobrovnyikova 4-4,

korábban:
Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 31-22 (18-8)

a vasárnapi program:
a 3. helyért: Vipers Kristiansand-Metz HB 15.15
döntő: Győri Audi ETO KC - Rosztov-Don 18.00