Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy László: Arra törekszünk, hogy újra felüljünk a trónra

M4 Sport
A bajnokság a legfontosabb, minden ezután jön, vélekednek a Bajnokok Ligája Négyes döntőjére is készülő veszprémi kézilabdázók. A Szeged elleni bajnoki finálé első mérkőzését csütörtökön Veszprémben játsszák, a találkozó Nagy László utolsó meccse lesz a Veszprém Arénában.

A Szeged-Veszprém bajnoki döntő minden meccsét élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Felborultak a szerepek Szeged-Veszprém rivalizálásban, a veszprémiek 11 év után először készülnek úgy a bajnoki, hogy nem ők védik a címet.

„Arra törekedtünk évekkel ezelőtt, hogy maradjunk fenn továbbra is a trónon, most pedig arra kell törekednünk, hogy újra felkerüljünk a trónra – mondta el az M4 Sportnak Nagy László, a bakonyi együttes klubikonja. – Tapasztaltuk, hogy a Szeged az elmúlt években lépésről lépésre, gólról gólra közelebb került a Veszprémhez, és a mérleg nyelve most át is billent az ő oldalukra. Bízom benne, hogy be tudjuk bizonyítani, hogy ez csak egy átmeneti időszak volt. A célunk az, hogy újra magyar bajnokok legyünk.”

A csapat kapusa, Mikler Roland szerint hazai pályán eldőlhet a bajnoki cím sorsa. „Ha ez a 60 percünk úgy sikerül, hogy itt hazai pályán egy igazán magabiztos játékot tudunk mutatni, akkor, ha nem is eldőlni tud, de egy nagyot tudunk lépni afelé, hogy Szegeden még magabiztosabban lépjünk pályára.”

A tavalyi döntő után a Tisza-partiak ebben a szezonban is háromszor legyőzték a nagy rivális Veszprémet, kétszer a bajnokság alapszakaszában, egyszer a kupadöntőben. Nagy László úgy látja, mostanára összeérett a csapat.

„Ha visszatekintünk az idei év februárjára, onnantól a csapat teljesítménye egyre magabiztosabb volt. Látványosabb kézilabdát tudtunk produkálni, a védekezésünk is masszívabb lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az összes BL-mérkőzésünket megnyertük.” Hozzátette, a csapat hangulatán is érződik, hogy nagyobb önbizalommal játszanak, úgy véli, légiósaik is egyre inkább átérzik a mennyire fontos esemény, egy Szeged-Veszprém rangadó.

A BL-ben a Veszprém jutott tovább, a Szeged a negyeddöntőben búcsúzott a sorozattól, így számukra a bajnoki döntő a szezon utolsó megmérettetése, míg a bakonyi rivális a kölni Final Fourra készülhet. Mikler szerint azonban a négyes döntővel egyelőre nem szabad foglalkozni.

„Nem szeretném, ha egy kicsit is megfordulna a fejünkben az, hogy nem nyerünk bajnokságot. Bajnokságot szeretnénk nyerni! Ezért ezen a héten mindent meg fogunk tenni, hogy ez így is történjen. Annyira fontos nekünk a bajnokság, hogy minden más csak az után jöhet.”

A bajnoki finálé programja:

1. mérkőzés: Veszprém-Szeged május 23. csütörtök 18:30

2. mérkőzés: Szeged-Veszprém május 26. vasárnap 18:00

További tartalmak