Dán bírók fújnak a Szeged–Veszprém bajnoki döntő első mérkőzésén

Két dán bíró, Martin Gjeding és Mads Hansen vezeti csütörtökön a Telekom Veszprém-MOL-Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzését, amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu közvetít élőben, akárcsak a párharc vasárnapi visszavágóját.

Debrecen, 2019. április 7. A szegedi Stanislav Kasparek (elöl) és a veszprémi Mirsad Terzic a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Szeged - Veszprém mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2019. április 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)Horváth Gabriella, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkára múlt héten jelentette be, hogy a csapatokkal való egyeztetés után úgy határoztak: „a legjobb megoldás mind a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, mind a magyar játékvezetők és valamennyi játékos védelmében, ha ezúttal külföldi kettősök működnek közre a bajnoki döntő két találkozóján”.

A magyar szövetség honlapján kedden közölték, hogy Gjeding és Hansen fújja a sípot a Veszprém Arénában.

A vasárnapi, szegedi visszavágó bírópárosát később nevezi meg az MKSZ, amely korábban arról is döntött, hogy a fináléban videó információs rendszer (VIR) segíti a játékvezetőket. Erre korábban csak világversenyeken, az európai kupák végjátékában, illetve a dán bajnokságban volt példa.