Musorujsag
Élő Eredmények

MOL-Pick Szeged: „Erre nincs magyarázat, így nem lehet kikapni”

m4sport.hu
A bajnoki döntő első mérkőzésén súlyos, 11 gólos vereséget szenvedő MOL-Pick Szeged elnöke, Dr. Szűcs Ernő Péter a klub honlapjának nyilatkozva kért elnézést a szurkolóktól, akik „sokkal többet érdemeltek volna”, mint amit csütörtök este a Veszprém Arénában kaptak.
(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A finálé első felvonásáról itt olvashat bővebben.

A Szeged április végéig, – a hazai és a nemzetközi porondon is – egészen parádés szezont futott, sokáig úgy tűnt, ebben akár egy történelmi siker is benne lehet. A Magyar Kupa elhódítása után azonban megfordult valami, miközben a Veszprém pont az elmúlt hetekre találta meg a csúcsformáját, a Szegednek semmi sem sikerül, a BL-negyeddöntőben a Vardar otthonában elszenvedett nyolcgólos vereségből nem volt visszaút, és a bajnoki döntő megfordítására is minimális az esély, azaz két balul sikerült idegenbeli mérkőzésen elmehet a szezon.

Erre és saját csalódottságára mutatott rá a Szeged elnöke, aki úgy véli, évek munkája dőlt romba hetek leforgása alatt.

„Nehéz bármit is mondani egy tizenegy gólos vereség után. Nehéz, mert amit évek alatt felépítettünk, azt most az elmúlt hetekben leromboltuk. A lefújás után a szomorúság töltött el, mert láttam, hogy a szegedi szurkolók mennyire csalódottak. Többet, sokkal többet érdemeltek volna a szurkolók, akik eljöttek bennünket buzdítani. És tudom, hogy akik otthonról szurkoltak, azok is milyen csalódottak. Érthetően. Mindenkitől elnézést kérek! Itt nem lehet magyarázkodni, így nem lehet kikapni, még akkor sem, ha jobb és erősebb csapat az ellenfél” – jelentette ki Dr. Szűcs Ernő Péter.

(fotó: MTI/Kovács Anikó) Dr. Szűcs Ernő Péter a kép jobb oldalán, Csányi Sándor tulajdonos mellett (fotó: MTI/Kovács Anikó)

Könnyen lehet, hogy következményei is lesznek a veszprémi kudarcnak, legalábbis erre tett utalást a folytatásban:

„Debrecenben megnyertük a Magyar Kupát. Erre büszkék vagyunk. Ez egy szép győzelem volt a szezonban. Azóta viszont semmi sem sikerül. Egy 57 éves klub nem engedhet meg magának olyan meccseket, mint amelyeket mi az elmúlt hetekben játszottunk. A szegedi kézilabdának komoly története van. Európában jegyzetté vált, de a BL negyeddöntőjében és a magyar bajnoki döntő első meccsén mutatott teljesítmény mellet nem lehet szó nélkül elmenni. Csalódás, talán ez a legjobb megállapítás rá. Mindenkinek, mert ez a csapat többet tud. Biztos, hogy erről még sokat kell beszélnünk, hogy min kell változtatni, mert a MOL-PICK SZEGED ilyen eredményeket nem engedhet meg magának.”

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Dr. Szűcs a visszavágón azt szeretné, ha minden játékosa átérezné, mit jelent szegedi mezben kézilabdázni.

„1961 óta kemény utat járt be a klub, mire erre a szintre jutott. Aki felhúzza a kék szerelést, annak a szívét ki kell tennie a pályára. Ez profi sport, ahol elvárások vannak, és ezeknek meg kell felelnie mindenkinek” – tette hozzá.

További tartalmak