Veszprémi irányítóval áll fel a BL álomcsapata

A Telekom Veszprém játékosai közül a francia irányító Kentin Mahé bekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája álomcsapatába, míg a szlovén Blaz Blagotinseket a legjobban védekező játékosnak választották.

Montpellier, 2018. október 13. Kentin Mahé, a Telekom Veszprém (b) és Mohamed Soussi, a Montpellier játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában, az A csoportban játszott Montpellier HB – Telekom Veszprém mérkőzésen a dél-franciaországi Montpellier-ben 2018. október 13-án. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo) Kentin Mahé ellenállhatatlan volt ebben a szezonban (fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)Az európai szövetség pénteken Kölnben, a hétvégi négyes döntő helyszínén hozta nyilvánosságra a névsort, ami ezúttal is a szurkolók szavazatai alapján alakult ki.

A legtöbb játékos, szám szerint a négyet, a Vardar Szkopjéból került az álomcsapatba, és az edzőt is a macedón együttes adja.

A szombati elődöntőben a Veszprém a lengyel Vive Kielcével játszik 15.15-től, majd a Vardar a Barcelonával találkozik 18 órától.

A férfi BL álomcsapata:
kapus: Dejan Milosavljev (szerb, Vardar Szkopje)
balszélső: Timur Gyibirov (orosz, Vardar Szkopje)
balátlövő: Mikkel Hansen (dán, Paris Saint-Germain)
irányító: Kentin Mahé (francia, Telekom Veszprém)
jobbátlövő: Dainis Kristopans (lett, Vardar Szkopje)
jobbszélső: Ivan Cupic (horvát, Vardar Szkopje)
beálló: Julen Aguinagalde (spanyol, Vive Kielce)

a legjobb védőjátékos: Blaz Blagotinsek (szlovén, Telekom Veszprém)

a legjobb fiatal játékos: Ludovic Fabregas (francia, Barcelona)

a legjobb vezetőedző: Robert García Parrondo (spanyol, Vardar Szkopje)