David Davis: Nem csalódott vagyok, hanem szomorú

A veszprémi vezetőedző szerint megérdemelten hódította el a BL-serleget a Vardar Szkopje, míg Lékai Máté amondó, részben a kapkodó játék vezetett a vasárnapi vereséghez.

Köln, 2019. június 2. David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője a Vardar Szkopje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának kölni döntőjében játszott mérkőzésen 2019. június 2-án. MTI/AP/Martin Meissner David Davis dirigál a Vardar Szkopje elleni döntőben (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)


„Nem csalódott vagyok, hanem szomorú. Az első félidőben nem játszottunk jól. Gratulálok a Vardarnak, az egész mérkőzésen magabiztosan vezetett” – nyilatkozta David Davis, a magyar csapat spanyol vezetőedzője a három góllal elveszített finálé után.

Kollégája és honfitársa, a Vardart irányító Roberto García Parrondo úgy fogalmazott, remek döntőt játszottak a Veszprémmel, összességében pedig kiváló torna volt a kölni négyes döntő.

„Nagyon örülünk a győzelemnek, amelyet megérdemeltnek tartok. Nagyon nehéz meccs volt, mert ellenfelünk kiváló játékosokból áll és remek csapatot alkot. Tudtuk, hogy nagyon jól kell játszanunk, ha nyerni akarunk” – mondta magyarul a Szeged és a Budakalász korábbi játékosa, aki férfi kézilabdában Talant Dujshebaev után másodikként nyert BL-t játékosként és vezetőedzőként is.

Köln, 2019. június 2. Lékai Máté, a Telekom Veszprém játékosa a Vardar Szkopje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának kölni döntőjében játszott mérkőzésen 2019. június 2-án. MTI/AP/Martin Meissner Lékai Máté, a Telekom Veszprém játékosa a Vardar Szkopje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának kölni döntőjében (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)


A Veszprém irányítója, Lékai Máté úgy fogalmazott: a védekezésük nem volt olyan, amilyennek lennie kellett volna, ezért a kapusteljesítmény sem tudott olyan lenni.

„Támadásban elhamarkodottan lőttünk, nem úgy dolgoztunk, ahogyan eddig. A második félidőben feljöttünk, de végig rohantunk az eredmény után. A Vardar minden alkalommal hosszan támadott, és mindig gólt szerzett, vagy kiállítást harcolt ki” – magyarázta.

Hozzátette, próbáltak rohanni, de ellenfelük lassította a játékot, mert számára ez volt kedvező.

„Vége a szezonnak, de jövőre megint nekifutunk, talán egyszer meg tudjuk nyerni a BL-t. Most azonban nem ez jár a fejemben, mert magam alatt vagyok” – fogalmazott Lékai.