Rasmussen: Meg kell mutatnunk, tudunk még ennél is jobban játszani

A visszavágón szeretné megmutatni a magyar szurkolóknak is, hogy milyen jó csapata van, a decemberi vb-vel viszont még nem akar foglalkozni.


A magyar női kézilabda-válogatott 41-23-ra nyert az osztrák csapat vendégeként vasárnap a decemberi női kézilabda-világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese végig ötletes, jó támadójátékot produkált, a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt. A párharc győztese kijut az év végi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

"Nem gondoltam, hogy ennyire sima lesz. Tavaly ez az osztrák csapat jól játszott Románia és Oroszország ellen is. De most itt van ez a fiatal magyar válogatott és a játékunk nagyon jól működött. elfáradtak, mert olyan tempót diktáltunk, amit ők nem tudtak. Nagyon büszke vagyok a lányokra" - mondta a találkozó után Kim Rasmussen az M4 Sport kamerái előtt.

Elismerte kiütéses győzelmet aratott a csapata, de nem ez volt számára fontos a mérkőzésen. "Az volt a lényeg, hogy azt játszottuk amit szerettünk volna. De a visszavágón is meg kell mutatni, hogy tudunk még jobban is játszani. Ugyanebben a stílusban kell otthon is pályára lépnünk, hiszen a magyar szurkolók is mezt várják el tőlünk" - mondta a kapitány.

Elmondta, egyelőre még nem jár a fejében decemberi tokiói világbajnokság. Egyelőre arra koncentrál, hogy milyen a csapategység, lehetőséget adjon a fiatal játékosoknak, és szerdán, a visszavágón befejezzék az elkezdett munkát. Egyelőre nem néz előrébb.