Exveszprémi világbajnok ülhet le a férfi kéziválogatott kispadjára

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a következő hetekben hoz döntést a férfiválogatott új koncepciójáról és szakmai stábjáról, de a legfrissebb hírek szerint Chema Rodríguez veszi át a nemzeti csapat irányítását.

Csoknyai István és Vladan Matics (Forrás: keziszovetseg.hu) A hetekben dönthetnek Csoknyai István és Vladan Matics sorsáról (Forrás: keziszovetseg.hu)


Az MKSZ sajtóközleménye szerint az elnökség szerdán meghallgatta a férfiválogatott szövetségi kapitányainak beszámolóját az Európa-bajnoki selejtezősorozatról. Csoknyai István és Vladan Matics irányításával a csapat öt győzelemmel és egy döntetlennel megnyerte csoportját és kijutott az osztrák, svéd, norvég közös rendezésű januári kontinenstornára.

„Sajnos a világbajnokságon elért tizedik hellyel több lépéssel is távolodtunk az olimpiai szerepléstől, amelyhez egy leheletnyivel közelebb kerültünk az Európa-bajnoki selejtezőkön a csoportelsőség megszerzésével. Így eggyel kedvezőbb a helyzetünk a csoportsorsolás kiemelésekor, azonban az utolsó két mérkőzést tekintve nem lehetünk maradéktalanul elégedettek” – nyilatkozta Nagy László, az MKSZ férfi szakágért felelős alelnöke.

Hozzátette, fontos céljaik vannak a jövő évre, illetve a 2022-es magyar, szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra is, mindezt szem előtt tartva fog elkészülni a következő hetekben a válogatott szakmai koncepciója, amelynek magában kell foglalnia az előrelépés lehetőségét, taktikailag és erőnlétileg is.

„Szeretnénk modern szemléletben menedzselni a csapatot. Első körben tehát a koncepcióról szeretnénk döntést hozni, ezt követik csak a személyi kérdések a szakmai stábbal kapcsolatban” – magyarázta Nagy.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a Veszprém korábbi kiváló irányítója, a spanyol világbajnok José María Rodríguez Vaquero, sportági becenevén Chema Rodríguez veszi át szövetségi kapitányként a magyar válogatott irányítását.