Musorujsag
Élő Eredmények

Világbajnok játékost igazolt a Siófok

MTI
A világbajnok Gnonsiane Niomblával erősödik az EHF Kupa-győztes Siófok KC kerete: a 28 éves francia válogatott kézilabdázó két évre érkezik a Metztől.

A Balaton-parti klub honlapjának közleménye kiemeli, Tor Odvar Moen vezetőedző szerint olyan játékost sikerült igazolniuk, aki a belső posztok bármelyikén komoly minőséget képvisel.

„Nagyon örülök Niombla érkezésének. Olyan játékost kerestünk, aki tapasztalt és a belső posztok bármelyikén megállja a helyét. Elsősorban irányítóként számítok rá, de biztos vagyok benne, hogy bal- és jobbátlövőként is fogom majd használni. Ezzel a kerettel számos variációs lehetőségünk lesz támadásban és védekezésben is” – kommentálta a megállapodást a norvég tréner.

„Az elmúlt években komoly szintet képviselő európai topcsapatokban játszottam. Nagyon sokat tanultam ezeken a helyeken, de most egy új kihívást szerettem volna a karrieremben. A Siófok egy viszonylag fiatal, de annál ambiciózusabb klub, ráadásul a magyar bajnokságban szerepel, ami nagyon vonzó számomra” – fogalmazott Gnonsiane Niombla, aki a Metz előtt két idényen át a CSM Bucuresti légiósa volt. A Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírásában ott szerephez jutott csapatával a budapesti négyes döntőben, három vesztes elődöntő mellett két bronzérme van a legrangosabb sorozatban. A válogatottban 2016-ban Eb-bronzot, majd olimpiai ezüstérmet nyert, 2017-ben világ-, 2018-ban pedig Európa-bajnok lett.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek