Bejelentkezett a 2024-es női Eb-ért a kéziszövetség

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szeretne pályázni a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezésére.

A sportági szövetség honlapja szerint az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága közzétette a 2024-es női Európa-bajnokság – az első 24 csapatos női kontinenstorna – megrendezését fontolgató országok listáját. Az eseményre Magyarország is szeretne pályázni, így jelezte érdeklődését az EHF-nek.

Debrecen, 2014. december 17. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének I. csoportjában játszott Magyarország - Norvégia találkozó után a debreceni Főnix Csarnokban 2014. december 17-én. A kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte Norvégiát, így az ötödik helyért játszhat. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Magyarország 2014-ben Horvátországgal közösen adott otthont az Eb-nek (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)„Az európai szövetségnek még nem a konkrét pályázati szándékot kellett jeleznünk, csupán az érdeklődést a rendezési jog iránt – mondta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, az EHF-vb tagja. – Mindenképpen érdekli a magyar szövetséget a torna megrendezése, elképzelhető, hogy több más pályázóval együtt közösen, erről már egyeztettünk az osztrák és a svájci szövetséggel is.”

A 2024-es női Európa-bajnokság rendezési joga iránt Ausztria, továbbá Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen, Magyarország, Oroszország, illetve Svájc érdeklődik.

A végleges pályázati szándékot szeptemberig kell elküldeniük a kandidáló szövetségeknek, a torna rendezési jogáról az EHF decemberben dönt.

Magyarország - Szlovákiával közösen – 2022-ben férfi Európa-bajnokságnak ad otthont.