Musorujsag
Élő Eredmények

Gulyás István: Igyekszünk minél hatékonyabb válogatottat kialakítani

m4sport.hu
Ahogy azt korábban megírtuk, Gulyás István lett a magyar férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. Terveiről, stábjáról és céljairól a csütörtök reggeli M4SH-ban beszélt.

Az 51 éves szakember jelenleg azon tevékenykedik, hogy tökéletes szakmai stábot állítson fel: „Van még két lyukunk a stábban, jelenleg azon dolgozunk, ez most a legfontosabb azt gondolom és utána kialakítjuk azt a keretet, amellyel majd az Európa-bajnokságra készülünk. Természetesen a fejünkben megvan, de néhány fiatalt szeretnénk kipróbálni, akik esetleg eddig nem voltak képben vagy távlati elképzelés volt velük és egy átalakuló, fiatal válogatottat, amelyet az elődeink elkezdtek, azt visszük tovább.”

Gulyás István megbízatása Chema Rodíguezzel a jobbján a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű kontinensviadal végéig szól és a kapitány úgy látja, egy vezetőedző nem érthet mindenhez, ezért egy olyan szakmai stáb felállításán munkálkodik, amelyben mindenki a „saját szakterületén profi”.

Nagy László a szövetség szakmai alelnökeként lehetőségeihez mérten szintén részt fog venni a munkában és segíti majd az együttes felkészülését – mondta a kapitány.

„Sokan kérdezték, barátaim, ismerőseim, miért Chema Rodríguez lett a segítőm? Amit képviselni szeretnénk, ő abban majdhogynem zseni, nagyon tudja a szakmáját ebben a fajta rendszerben” – beszélt elismerően kollégájáról Gulyás István.

A szakember kitért norvég erőnléti edzőjére is, Tord Ellingsenre és elmondta, hosszú távon szeretnék új alapokra helyezni ezt a szegmenst és remélhetőleg nem csak a válogatottnál, hanem az egész utánpótlásbázisban el fog terjedni, hogy a kornak megfelelő erőnléti munkát végezzenek és „valóban 24 órás kézilabdázókat képezzenek”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek