Musorujsag
Élő Eredmények

A közönség Herczeg Lili nevét skandálta interjú közben

A közönség Herczeg Lili nevét skandálta interjú közben

m4sport.hu
A magyar U19-es női kézilabda-válogatott a győri európa-bajnokság fibáléjában magabiztos, 27-20-as győzelmet aratott Hollandia felett, százszázalékos teljesítménnyel masírozott végig az egész tornán, amelynek végén megérdemelten emelhette magasba a trófeát. Ezzel Golovin Vlagyimir szövetségi edző a tavalyi U20-as vb után újra végső diadalnak örülhetett.

Golovin Vlagyimirnek sikerült dupláznia, hiszen tavaly a debreceni U20-as világbajnokság után ezúttal az U19-es válogatottal és Győrben Európa-bajnokságot nyert a magyar lányokkal, nagyon érti ezt a korosztályt.

„Próbálok segíteni nekik és elfogadják, amit mondok. Működik ez az egész, ettől jönnek az eredmények. Nagyon örülök, hogy ezzel a korosztállyal is sikerült megtalálni a közös nyelvet, és köszönöm a közönségnek a segítséget, mert belehajtottak minket a győzelembe” – mondta boldogan a finálé után Golovin.

Munkáját mi sem minősíti jobban, hogy az U20-as vb-t és a mostani Eb-t is százszázalékos teljesítménnyel nyerték a csapatai vezetésének köszönhetően.

„Hathetet dolgoztunk együtt, nagyon jó volt az erőnlétünk, itt a végén is látszott, hogy a hollandok nagyon elfáradtak, nekünk meg volt egy kis levegőnk, mert nagyon sokat cseréltem. Nagyon örülök az egésznek, és mondom, a közönség pedig szenzációs volt, mellettük mi csak ezüstérmesek voltunk. Érdekesség, hogy a Győr öltözőjében öltöztünk, ők ott százszázalékosak voltak, most mi is, szóval nem rontottuk az öltöző átlagát… Igazában engem nem is érdekel az eredmény. Én az olyan gyerekeket szeretem, akik küzdenek, csinálják a dolgukat. Mindenki hibázik, de azzal nem szabad foglalkozni, mert ezekből az emberekből lesznek a győztes típusok. Van egy U20-as világbajnok és egy U19-es Európa-bajnok csapatunk. Két nagyon jó korosztályunk van, remélem, hogy Kim Rasmussen belőlük is fog válogatni a felnőtt válogatottba” – ecsetelte a szövetségi edző, hogy milyen jó úton jár a magyar utánpótlás a női kézilabdában.

Herczeg Lilinek a magyar válogatott kapusának elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a válogatott megnyerte a tornát. Négyszer is a mérkőzés legjobbjának választották meg a tornán, ehhez képest nem ő lett az Eb legjobb kapusa. Az viszont, ahogy a közönség a nevét skandálta, mindennél többet érhetett számára, elsőre talán fel sem fogta, mi zajlik körülötte, mekkora szeretet áramlik felé.

Borítókép: Herczeg Lili (m4sport.hu)

További tartalmak