Csak egy magyar kapott helyet az U19-es női kézi Eb álomcsapatában

Kácsor Gréta lett a győri U19-es női kézilabda Európa-bajnokság egyetlen magyar játékosa, aki bekerült a kontinenstorna álomcsapatába.

(fotó: EHF EURO) Kácsor Gréta a hollandok elleni fináléban (fotó: EHF EURO)A magyar válogatott hétből hét mérkőzését megnyerve, +50-es gólkülönbséggel (214-164) menetelt az aranyéremig, a vasárnapi fináléban Hollandiát 27–20-ra győzte le és három elveszített döntő után a korosztály Európa-bajnoka lett – egy évvel a 2018-as junior világbajnoki cím után.

A finálé legjobbjának Herczeg Lilit választották, aki ezzel együtt négyszer lett a meccs embere a tornán, a legjobb kapusnak járó elismerést mégsem ő kapta, hanem az orosz Anna Vereshchak.

Az álomcsapat egyetlen magyarja, Kácsor Gréta 2005 óta az első játékos, aki egymás után világ- és Európa-bajnok lett junior szinten. Egyébként ő az egyetlen a mostani keretből, aki tagja volt a tavaly Debrecenben aranyérmes csapatnak, ez is jelzi, milyen komoly munkát végzett a mindkét sikert megalapozó Golovin Vlagyimir szövetségi edző és stábja.

A torna legjobb védőjátékosának járó elismerést szintén egy váci, Kuczora Csenge kapta.

Az All-Star-csapat:
Kapus: Anna Vereshchak (Oroszország)
Balszélső: Zoe Sprengers (Hollandia)
Balátlövő: Kácsor Gréta (Magyarország)
Irányító: Larissa Nüsser (Hollandia)
Beálló: Ane Cecilie Högset (Norvégia)
Jobbátlövő: Valeriia Maslova (Oroszország)
Jobbszélső: Andra-Liviana Moroianu (Románia)

A legjobb védő: Kuczora Csenge (Magyarország)
Gólkirály: Joana Resende (Portugália)
A torna legértékesebb játékosa: Elena Mikhaylichenko (Oroszország)